Türkiye, İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulme karşı açık bir şekilde tavır alıyor. Bu duruş, bölgesel politikada Türkiye'nin aktif rolünü vurguluyor. Operasyonun Filistin'e verilen destek sonrasında gelmesi, İsrail'in Türkiye'yi potansiyel bir hedef olarak görmesine yönelik soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Bu durum Türkiye'nin bölgesel politikalarını ve uluslararası ilişkilerini etkileyebilecek potansiyel bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

İsrail-Filistin geriliminin Türkiye üzerindeki etkileri, bölgesel gerginliklerin nasıl bir stratejiyle ele alınacağı ve Mossad operasyonunun uluslararası ilişkilere etkisi gibi konular, Türkiye'nin gelecekteki politikalarını belirleyebilir. Bu bağlamda, İsrail-Filistin çatışmasının Türkiye'ye sıçraması olasılığı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde dikkatle takip edilmelidir. 

13 Yaşındaki Kız Asansör Boşluğuna Düşerek Hayatını Kaybetti 13 Yaşındaki Kız Asansör Boşluğuna Düşerek Hayatını Kaybetti

Filistin'e Verilen Destek ve Mossad'a Yönelik Operasyonun Arka Planı

Türkiye, bölgesel politikada etkin bir aktör olarak İsrail-Filistin geriliminde net bir duruş sergiliyor. Son olarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'a yönelik düzenlenen bir operasyon olarak dikkat çekiyor. Ancak bu operasyonun Filistin'e verilen destek sonrasında gerçekleşmesi, İsrail'in Türkiye'ye yönelik farklı bir strateji düşünüp düşünmediği konusunda spekülasyonlara neden oluyor.

İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 34 şüphelinin Mossad ajanlığıyla suçlandığı belirtiliyor. Operasyonun detayları arasında, Mossad'ın Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklu kişilere yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi faaliyetlerde bulunmayı amaçladığı yönünde istihbaratlar bulunuyor. Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolü için getirildikleri Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde polislerin maske ve eldiven kullanmamışken, son düzenlenen operasyonda polislerin maske ve eldiven kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Yapılan operasyonların devamının gelip gelmeyeceği ve konuyla ilgili İsrail’den gelecek tepkiler büyük merak uyandırırken, İsrail’in Filistin’e verilen destek sonrası Türkiye’yi de karşısına alıp almadığı gündemi meşgul ediyor.

Editör: Haber Merkezi