İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yarın öğle saatlerinde İstanbul'u etkisi altına alması beklenen kar yağışıyla ilgili uyarıda bulundu. AKOM'nun yaptığı açıklamaya göre, cuma günü öğle saatlerinden itibaren şehir merkezinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise hafif kar yağışı bekleniyor. 

AKOM, Saat Belirterek İstanbul'da Kar Yağışını Bildirdi

Açıklamada, yer yüzeyinin hızla soğumasının yolarda "gizli buzlanma" riski oluşturabileceği de vurgulanarak vatandaşlar uyarıldı. Yağışların cuma akşam saatlerine kadar şehir genelinde hafif kar şeklinde devam etmesi öngörülüyor. Ayrıca, sıcaklıkların pazartesi gününe kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyredeceği, 16-25 Ocak tarihlerinde ise normallerin üzerinde seyretmesinin beklendiği belirtildi.

Trabzon ve Rize Kuzey Işıkları İzle (Fotoğraf ve Videoları) Trabzon ve Rize Kuzey Işıkları İzle (Fotoğraf ve Videoları)

Gizli buzlanma riskine karşı açıklamada, kış mevsiminde bulutsuz gecelerde yer yüzeyinin hızla soğuması nedeniyle yollarda "gizli buzlanma" olabileceği uyarısı yapıldı. Bu nedenle, Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajlarının dikkate alınması, güzergahlarda gerekli kontrol ve müdahalenin yapılmasının önemine vurgu yapıldı. İstanbulluların bu meteorolojik duruma karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önemle tavsiye ediliyor.