İstanbul'da bir terör dalgası daha mı geliyor? Sarıyer Santa Maria Kilisesi'ne yapılan silahlı saldırının ardından gönderilen mektupta, bir sonraki hedefin Beyoğlu'ndaki Saint Antuan Katolik Kilisesi olduğu belirtildi. Pazar ayini sırasında gerçekleşen Santa Maria saldırısında hayatını kaybeden Tuncer Murat Cihan'ın ardından, IŞİD terör örgütü tarafından üstlenilen bu vahşi eylem, şehirde güvenlik endişelerini artırdı.  

Santa Maria Saldırısının Ardından İkinci Tehdit

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırının ardından yürütülen operasyonla birlikte tetikçiler dahil 60 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler arasında bulunan 26 kişi sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine sevk edilirken, kalan 34 şüpheliden 25'i tutuklandı ve 9 şüpheli hakkında adli kontrol kararı alındı. Ancak tehlike henüz geçmiş gibi görünmüyor.

Saint Antuan Kilisesi İçin Güvenlik Önlemleri Artırılacak mı?

Saint Antuan Katolik Kilisesi, Santa Maria saldırısının ardından Kâbe ve Türk bayrağı ile süslenmiş bir mektup alarak tehdit altında olduğunu öğrendi. İki olayın birbiriyle bağlantılı olduğu ortaya çıkarken, İstanbul'un en büyük ve cemaati en kalabalık Katolik kilisesi olan Saint Antuan, güvenlik önlemlerini artırarak tedbirlerini sıkılaştırdı.

Kiralabunu Güvenilir mi? Kullanılır mı? Kiralabunu Güvenilir mi? Kullanılır mı?

Şehirdeki Katolik cemaati ve yerel yetkililer, terör tehdidine karşı birlik olma çağrısı yaparken, polis ve güvenlik güçleri de olayları yakından takip ediyor. İstanbul, terörle mücadelede bir kez daha birlik ve dayanışma içerisinde olmanın önemini vurguluyor.

Editör: Haber Merkezi