İstanbul Küçükçekmece'de, bir vergi mükellefinin ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada, vergi borcu nedeniyle tehdit edilip rüşvet istenen bir vatandaşın başvurusuyla, vergi uzmanı ve icra memuru suçüstü yakalandı.

İstanbul'da Rüşvet Skandalı

Tehdit ve Rüşvet İddiası

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mağdur vatandaş, kendisini telefonla arayan bir vergi uzmanı ve icra memurunun, vergi borcu nedeniyle hesaplarına bloke konulacağını ancak belirli bir miktar para karşılığında bu kararın ertelenebileceğini söylediklerini iddia etti. İlk etapta 20 bin lira istenen mağdur, bu parayı ödedikten sonra şüphelilerin bu sefer de 40 bin lira talep etmeleri üzerine durumu yetkililere bildirdi.

İstanbul İçin Kara Gün! 8 Mayıs Çarşamba Elektrik Kesintisi (Başlangıç ve Bitiş Saati, Tarihi) 2024 İstanbul İçin Kara Gün! 8 Mayıs Çarşamba Elektrik Kesintisi (Başlangıç ve Bitiş Saati, Tarihi) 2024

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, mağdurun işbirliği ve verdiği bilgiler doğrultusunda, şüphelilerin Esenyurt'taki iş yerine parayı elden almaya gelecekleri bilgisine ulaştı. Polis ile iş birliği yapan mağdur, seri numaraları önceden kaydedilmiş paraları şüphelilere verdi. Şüpheliler, parayı aldıktan sonra olay yerinden ayrılırken polis ekipleri tarafından takibe alındı ve kısa süre sonra durdurularak gözaltına alındı.

İstanbul'da Rüşvet Skandalıı

Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada, 2 cep telefonu, önceden seri numaraları alınmış 5 bin lira, soruşturmaya konu olan 10 bin lira olmak üzere toplamda 15 bin lira nakit para, 1 sarı zarf içinde lastikli desteler halinde toplam 11 bin 820 lira ve 200 dolar ele geçirildi. Bu delillerle birlikte, şüphelilerin rüşvet aldıkları kesinleşmiş oldu.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma ve toplanan deliller ışığında, iki şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu olay, kamu görevlileri arasında yaşanan yolsuzluk ve rüşvet vakalarına karşı mücadelenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi ve vatandaşların bu tür durumları yetkililere bildirmelerinin önemini vurguladı.