Ankara kulisleri, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi partililerinden tam yetki istediği ve seçimde yüzde 11 oy oranına ulaşılamadığı takdirde görevini bırakacağı iddiasıyla çalkalanıyor. Son dönemde İYİ Parti içerisinde yaşanan olaylar ve peş peşe gelen istifalar da bunun bir habercisiydi. 

Son İstifa Meral Akşener’den mi Gelecek

İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında alındığı iddia edilen radikal kararlar, partililerden tüm şehirlerde belirlenecek adaylar için Akşener'in tam yetki istemesiyle doruğa ulaştı. Kulis bilgilerine göre, Akşener partililere şu sözleri sarf etti: "Seçimi kazanırsak hepimiz kazanırız, kaybedersek ben kaybetmiş olacağım. Sizden bu dönem adayları belirlemek için bütün yetkileri istiyorum. Sonrasında eğer seçimi kazanamazsak, gereğini yaparım ve evime dönerim."

Özgür Özel’den Türkiye’ye Protesto Çağrısı! "Bu Akşam Saat 21.00'de Ayağa Kalkın!" Özgür Özel’den Türkiye’ye Protesto Çağrısı! "Bu Akşam Saat 21.00'de Ayağa Kalkın!"

Gelen bilgilere göre, Akşener'in seçimi kazanamama kriteri olarak yüzde 11 oy oranını belirlediği ve son seçimde yüzde 10'a yakın oy alan partisinin başarısız olması durumunda görevini bırakacağı iddia edildi.

Öte yandan, İYİ Parti'nin İstanbul için düşündüğü adaylardan Buğra Kavuncu'nun isminin geçtiği belirtiliyor. Ancak Akşener, İstanbul için her ile milletvekili açıklamanın parti adına handikap yaratacağını düşündüğü için Kavuncu'nun adaylığına veto koyduğu ifade ediliyor.

İYİ Parti'den konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in, 'Eğer 14 Mayıs'taki oyumuzun altında kalırsak ben yokum, giderim' şeklinde bir ifade kullandığı iddiası gerçek dışı olup, partimize yönelik manipülasyon aracı olarak kullanılmaktadır" denildi. Kamuoyuna doğru bilgiyi ulaştırmak adına, gerçek dışı iddialara karşı hassasiyetin önemli olduğu vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi