Akpınar, "Evli ve üç çocuk annesiyim. İYİ Parti'de Kadın Politikaları Başkanı olarak görev yaptım. Erzurum İYİ Parti listesinden altıncı sıradan milletvekili adayı oldum. Ancak hep gönlümde MHP vardı. Başkanımın daveti üzerine bugün burada olduğum için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Akpınar'ın MHP'ye katılması, siyasi arenada dikkatleri üzerine çekti. Bu gelişmenin sebebi ise henüz bilinmemektedir. Ancak, Akpınar'ın açıklamasından anlaşıldığı üzere, MHP'nin politikalarına daha yakın hissettiği için bu kararı aldığı söylenebilir.

Öte yandan, İYİ Parti'nin Erzurum'daki kaybı da dikkat çekici. Partinin Erzurum'da var olan tabanının bu şekilde zayıflaması, parti yönetimi tarafından bir değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Özetle, İYİ Parti Erzurum milletvekilliği adaylığından istifa eden Esra Akpınar ve bir grup İYİ Partili, MHP'ye katıldı. Akpınar, "Hep gönlümde MHP vardı" diyerek bu kararını açıkladı. Bu gelişme, siyasi arenada dikkatleri üzerine çekti ve İYİ Parti'nin Erzurum'daki kaybı da tartışma konusu oldu.