Türkiye’ye giriş yapacak olan Jaecoo 7 modelinin üzerinde 1,6 motor bulunacak. Motor 183 beygir güç, 275 Nm tork üretebiliyor. Araç 7 ileri DTC vitese sahip olacak. İlerleyen dönemlerde modelin yarı elektrikli modelinin de Türkiye piyasasına gireceği söyleniyor. Off-Road araçlarla rekabet edebilecek kadar güçlü olacağı söylenen araç Temmuz’dan sonra ülkemizde satın alınabilecek.

Yüksek Özellikleri ile İlgi Çekiyor

7 Türkiyede7 Türkiyede

Estetik bir görüntüye sahip olan aracın sade ve agresif bir çizgilere olduğunu söylemek mümkün. Araç ön kısmında ki dikine ızgara görüntüsü ve uzun ince farları ile üst segment bir model olduğunu belli ediyor. 412 litre bagaj hacmine sahip modelin geniş bir iç mekânı var.

Aracın iç tasarımı da oldukça sade. Tesla’da ki gibi geniş bir ekran kullanılması ön konsolda ki tuş kalabalığının önüne geçmeye yardımcı olmuş.

Ön konsolda bulunan 14.8 inçlik dev ekran sayesinde araç içi eğlence uygulamaları ve navigasyon sistemlerine ulaşmak daha kolay hale getirilmiş. Bunun haricinde ön panel gösterge kısmına birde göz hizası ekranı yerleştirilmiş.

Buğrahan Tuncer İnstagram Hesabı ve Linki Nedir? 2024 Buğrahan Tuncer İnstagram Hesabı ve Linki Nedir? 2024

Araçta 7 farklı sürüş modu bulunuyor. Bu sayede sürücü farklı senaryolara ve arazi koşullarına göre araç özelliklerini değiştirebiliyor. Aracın önündeyse 540 derecelik panoramik bir ön cam bulunuyor. Bu genişlikte cam kullanılmasıyla hem sürücü daha geniş bir görüş açısına kavuşuyor hem de aracın içerisi daha aydınlık ve ferah oluyor.

Aracın öne çıkan özellikleri arasında güvenlikte yer alıyor. 10 adet hava yastığının yanında aracın gövde yapısı da darbelerden gelen enerjiyi emebilecek şekilde tasarlanmış. Bu özellikleri ile araç uluslararası güvenlik testlerinden 5 yıldız alıyor.

Yurtdışı fiyatı 40.000 Euro olan aracın ülkemizde satış fiyatının ne kadar olacağı henüz bilinmiyor. Jaecoo markasının ülkemizde ki ürün gamını ilerleyen dönemlerde daha da geliştireceği ve ülkemizde ki sosyal sorumluluk projelerine katkı yapmak istediği de gelen haberler arasında yer alıyor.   

Editör: Şahsüver ÇITIR