2024 Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın tarihi ve gündemi hakkında net bilgiler olmamakla birlikte, önceki toplantının 16 Ocak'ta gerçekleştiği ve normalde 29 Ocak'ta bir sonraki toplantının planlandığı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takviminde yer almadığı için gerçekleşmediği belirtilmiştir. Yeni bir toplantı tarihi henüz açıklanmamış, ancak 5 Şubat 2024 Pazartesi günü toplanması beklenmektedir. 

Avicii Neden Öldü? Ölüm Sebebi Nedir? Avicii Neden Öldü? Ölüm Sebebi Nedir?

Kabine Gündemi Konu Başlıkları 2024

Bu toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Kabine, Türkiye'nin iç ve dış siyasi gündemini değerlendirecek. Özellikle öğretmen atamalarının ele alınması bekleniyor. Bakan Tekin, 2023 KPSS puanıyla yapılacak olan öğretmen atamasına ilişkin önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından verilecek kadro sayısı doğrultusunda bir takvim oluşturacaklarını belirtmişti. Ayrıca, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağı tahmin edilmektedir. 

Bakan Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: "2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir."

Kabine toplantısının detayları ve alınacak kararlar, toplantı gerçekleştikten sonra kamuoyuna duyurulacaktır.

Editör: Haber Merkezi