USD34,90
%0.09
EURO36,62
%-0.01
GBP44,35
%-0.33
BIST10.058,63
%0
GR. ALTIN3.009,68
%-1.2
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam Haberleri
  3. Kadınbudu Köfte Tarifi: Lezzet Garantili Adım Adım Yapılışı

Kadınbudu Köfte Tarifi: Lezzet Garantili Adım Adım Yapılışı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınbudu köfte, Türk mutfağının sevilen klasik lezzetlerinden biridir. Lezzetli ve doyurucu bu köfte, hem pratik hazırlanışı hem de farklı tadıyla sofraların vazgeçilmez yemeklerinden biri olarak bilinir. İşte kadınbudu köftenin yapımı için gereken malzemeler ve adım adım tarifi:

Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yumurta (1 tanesi köfte harcına, diğeri pane için)
  • Yarım çay bardağı galeta unu veya ekmek kırıntısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

  1. Pirinci Haşlayın: Pirinci yıkayıp bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Haşlanan pirinci süzüp soğumaya bırakın.
  2. Kıymayı İki Aşamada Pişirin: Kıymanın yarısını bir tavada ince doğranmış soğanla birlikte kavurun. Kavrulan kıymanın soğumasını bekleyin.
  3. Köfte Harcını Hazırlayın: Geniş bir kabın içerisine çiğ kıyma, kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, 1 yumurta, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyerek iyice yoğurun. Köfte harcını homojen bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Şekil Verin: Hazırladığınız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak oval şekil verin.
  5. Paneleyin: Şekil verdiğiniz köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa veya ekmek kırıntısına bulayın.
  6. Kızartın: Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Köfteleri orta ateşte, her iki tarafı altın sarısı olana kadar kızartın.
  7. Servis Edin: Kadınbudu köfteleri sıcak olarak servis yapın. Yanına pilav, patates püresi veya yoğurt gibi eşlikçilerle sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kadınbudu Köfte Tarifi: Lezzet Garantili Adım Adım Yapılışı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir