Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kafkametler adlı kuru yük gemisindeki 11 denizci için sürdürülen arama çalışmalarının ayrıntılarını paylaştı.

Yoğun Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Bakan Yerlikaya, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli bölgesinde fırtına nedeniyle batan gemideki kayıp denizcilerin bulunması için yoğun bir arama kurtarma operasyonunun devam ettiğini bildirdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma (SAK), Kıyı Emniyeti, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), jandarma ve polis ekiplerinin koordineli çalışmaları sürüyor.

Birecik Belediye Baskani Neden İstifa Etti? Birecik Belediye Baskani Neden İstifa Etti?

Kapsamlı Arama Donanımı

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, arama çalışmaları için önemli bir donanım devreye sokuldu. İki uçak, bir helikopter, altı bot, beş drone ve 177 arama kurtarma personeli ile 42 dalgıcın görev aldığı bu kapsamlı operasyon, gece gündüz kesintisiz devam ediyor.

Bakan, gece gündüz demeden çalışan arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti ve tüm ülkenin dualarının kazazede denizciler ve onları arayan ekiplerle olduğunu ifade etti. Ayrıca, Allah'tan Türkiye'yi ve Türk milletini her türlü afetten korumasını diledi.