Kamu kurumları, KPSS 50 ve 65 puan şartlarıyla sözleşmeli büro personeli alımı için başvuruları kabul etmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı, 1088 büro personeli alımı yapacak. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı da 360 büro personeli alımı gerçekleştirecek. İlgili bakanlıkların büro personeli alımı için belirlenen şartlar şu şekilde sıralanıyor:

Tarım ve Orman Bakanlığı 1088 Büro Personeli Alımı Şartları

Lisans mezunları arasından 118 kişi, 4001 nitelik koduyla herhangi bir lisans programından mezun olmalı.

Tarih, Genel Tarih, Dünya Tarihi, Ortaçağ Tarihi, Yakın Çağ Tarihi lisans programlarından mezun olanlar, 4117 nitelik koduyla başvuru yapabilir.

Önlisans mezunları için çeşitli programlardan mezun olanlar arasından toplam 970 kişi alınacak. Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Büro Yönetimi gibi farklı önlisans programlarına sahip adaylar başvuruda bulunabilir. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı 360 Büro Personeli Alımı Şartları

İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat ve İşletme Fakültelerinin bölümlerinden mezun olanlar arasından 230 kişi alınacak.

Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olanlar arasından 12 kişi, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümünden mezun olanlar arasından 2 kişi, İstatistik bölümünden mezun olanlar arasından 6 kişi, Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun olanlar arasından 65 kişi başvuruda bulunabilir. 

Temmuz Zammına Ek %35 Artış Onaylandı! Güncel Memur Maaşları Temmuz Zammına Ek %35 Artış Onaylandı! Güncel Memur Maaşları

Başvurular Nasıl Gerçekleştirilecek?

Başvurular, Tarım Bakanlığı için 7 Şubat 2024 tarihine kadar ÖSYM’nin AİS internet sitesinden online olarak gerçekleştirilecek. Kültür Bakanlığı için ise başvurular, e-Devlet kariyer kapısı işe alım internet sitesinden 8 Şubat 2024 tarihine kadar alınacak. Başvuru sürecinde adayların Türk vatandaşı olmaları, askerlikle ilişiklerinin olmaması ve 657 DMK'daki genel şartlara uymaları gerekmektedir. İlgilenen adayların başvuru tarihlerini dikkate alarak gerekli belgelerle başvuruda bulunmaları önemlidir.

Editör: Haber Merkezi