ABD genelinde yaşanan kar fırtınası ve zorlu hava koşulları, Orta Batı, Güney ve Doğu bölgelerini etkisi altına alarak birçok eyalette acil durum uyarılarına neden oldu. Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), batıdan doğuya kadar uzanan geniş bir bölgede 70 milyon kişiyi etkileyen şiddetli kar yağışları ve eksi 40 dereceye varan düşük sıcaklıkların beklendiğini duyurdu.

Joe Biden Adaylıktan Neden Çekildi? Sebebi Nedir Joe Biden Adaylıktan Neden Çekildi? Sebebi Nedir

Fırtınada Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Artıyor

Kar fırtınasının etkisiyle Idaho ve Minnesota eyaletlerinde iki kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Idaho'nun Shoshone İlçesi'nde çığ altında kalan 3 kayakçıdan biri olan Corey J. Zalewski'nin hayatını kaybettiği açıklandı. Minnesota eyaletinde ise Mille Lacs İlçe Şerif Ofisi, 80 yaşındaki bir adamın kamyonuyla donmuş bir gölün üzerinden geçerken buzun kırılması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Hava Şartlarından Dolayı Olağanüstü Hal İlan Edildi

Louisiana Eyaleti Valisi Jeff Landry, önümüzdeki hafta boyunca devam edecek olan kar fırtınaları ve düşük sıcaklıklar nedeniyle eyalette olağanüstü hal ilan ettiğini duyurdu. New York Valisi Kathy Hochul ise, New York'un batısında etkili olması beklenen kar fırtınası öncesinde Ulusal Muhafızları devreye sokarak olağanüstü hal ilan edeceğini açıkladı.

Uçuşlar İptal Edildi, Yollar Kapanıyor

Chicago Havalimanı O'Hare, fırtına nedeniyle 850 uçuşun iptal edildiğini belirtti. Şehirdeki Acil Durum Yönetimi ve İletişim Ofisi İcra Direktörü Jose Tirado, soğuk havanın etkisinin öğleden sonra başlayarak bir hafta boyunca devam edeceğini ve sıfırın altındaki sıcaklıkların beklendiğini ifade etti.

Yaşanan zorlu hava koşulları nedeniyle yetkililer, vatandaşları bu koşullara hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Vali Jeff Landry, "Herkesi bu koşullara hazırlanmaya ve yerel yetkililerin tavsiyelerine kulak vermeye teşvik ediyoruz. Yol ekipleri yollarımızı açık tutmak için hazır bekliyor" dedi.

ABD genelinde devam eden kar fırtınası ve zorlu hava koşulları, hayatları etkilemeye devam ediyor. Vatandaşlar, yetkililerin uyarılarını dikkate alarak güvenlik önlemlerini almalı ve acil durumlar için hazırlıklı olmalıdır. Meteorolojik tahminlere göre, önümüzdeki günlerde de benzer zorlu hava koşullarının devam etmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi