Alaplı'dan Gazilere Büyük Jest: Yeni Dernek Evi Açılışı Yapıldı! Alaplı'dan Gazilere Büyük Jest: Yeni Dernek Evi Açılışı Yapıldı!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen fırtına sonucu batan ‘Kafkametler’ isimli Türk bayraklı kuru yük gemisinde kaybolan mürettebatlardan birinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Kdz. Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da yaşanan şiddetli fırtına, denizde büyük bir felakete yol açtı. 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisi, içerisinde 12 mürettebatı ile birlikte fırtınanın şiddeti karşısında dayanamayarak battı. Ertesi gün, bir mürettebatın cansız bedeni kıyıya vurmuş halde bulundu.

Kaybolan mürettebatın arama kurtarma çalışmaları, AFAD ve Sahil Güvenlik ekiplerinin koordinasyonunda sürdürüldü. Yerleri tespit edildikten sonra, 42 dalgıç tarafından yoğun bir çaba sarf edildi. Çalışmaların beşinci gününde, kayıp 11 mürettebattan birinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

AFAD Açıklaması

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Kayıp olan 11 mürettebattan birinin daha cansız bedenine sabah saatlerinde ulaşılarak çıkarıldı. Kayıp 10 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları profesyonel ekiplerimizce aralıksız devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Kurtarma ekipleri, kaybolan diğer mürettebat üyelerini bulmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekiplerin zorlu hava koşullarına rağmen arama kurtarma çalışmalarını sürdürdükleri belirtildi.