Bir Minecraft sunucusu oluşturmak istediyseniz ancak dosya değişikliği veya kafa karıştırıcı terminoloji nedeniyle ertelediyseniz endişelenmeyin. Kendi sunucunuzu oluşturmak, gerekli adımları ve komutları doğru bir şekilde takip etmeniz koşuluyla oldukça basit bir iştir. Bu yazımızda ihtiyacınız olan bilgileri ve adımları sizlere sunuyoeuz.

Minecraft Sunucusu Kurmak İçin Neye İhtiyacım Var?

Her şeyden önce bir internet bağlantısına ihtiyacınız var. Bunun yanı sıra, özel bir web barındırma hizmeti aracılığıyla mı yoksa kendi bilgisayarınız aracılığıyla mı barındırma yapmak istediğinize karar verin. Bir web barındırma hizmeti kullanıyorsanız, bu görev için sunucuları satın almak ve bakımını yapmak için yalnızca paraya ihtiyacınız vardır. Kendi bilgisayarınızda barındırıyorsanız, Minecraft Java Edition'ın yanı sıra bazı komut satırı bilgisine de ihtiyacınız var.

Minecraft Sunucu

Minecraft Sunucusu Kurmak Ne Kadar Zor?

Hiç de zor değil. Zorluk, aşina olmadığınız hizmet veya görevlerle uğraşmaktan kaynaklanır ve bu, ilk bakışta göz korkutucu olabilir. İyi haber şu ki; zaten yazımızın devamını okuduğunuzda kendiniz yapabiliyor olacaksınız.

Minecraft Sunucusunun Kurulumu Ne Kadar Sürer?

Bu, web barındırma hizmetlerine veya bilgisayarda dosya ve komut düzenlemeye ilişkin bilginize bağlıdır. Web barındırma hizmetlerinde ödeme ve sunucu aktivasyonu bir gün kadar sürebilir veya bir saat kadar kısa bir zaman da alabilir. Benzer şekilde, eğer işleri nasıl ayarlayacağınızı biliyorsanız, Minecraft Java Edition'ı indirir indirmez bilgisayarınızda çalışan bir sunucuya sahip olabilirsiniz. Ne olursa olsun, bunu ilk kez yapıyorsanız vaktinizin bol olduğu ve sakin bir ortamda yapın.

Minecraft Sunucu Kurma Adımları

Yazımızın beklediğiniz bölümüne geldiniz. Kendi sunucunuzu kurmak için hazırsınız. İşte adımlar;

·        Bir Hostinger Minecraft Sunucu Planı Seçin

Minecraft'ı kendiniz ve misafirleriniz için doğru şekilde çalıştırmak için ihtiyaç duyduğunuz RAM toplamlarına uygun bir plan seçin. Neye ihtiyacınız olduğundan emin değilseniz öneriler için kullanışlı olan Minecraft Wiki'ye göz atın.

Valorant A Critical Error Has Occurred And The Process Must Be Terminated Çözümü (2024) Valorant A Critical Error Has Occurred And The Process Must Be Terminated Çözümü (2024)

·        Minecraft Sunucunuzu Kurun

Hostinger aracılığıyla bir sunucu satın aldıysanız kurulum işlemine başlamak için hesabınızda oturum açın. Kurulum düğmesine tıklayın ve sunucu adı ve parola oluşturmayı içeren talimatları izleyin. Tamamlandığında Minecraft sunucunuza hesap ana sayfanızın VPS bölümünden erişilebilir olacaktır.

·        Minecraft Sunucunuzu Yapılandırın

Hostinger ile tüm Minecraft planları, oyunları kolayca çalıştırmak ve yönetmek için bir Oyun Paneli ile birlikte gelir. Sunucu Yönetimi bölümünde Başlat seçeneğini seçerek sunucunuzu çalıştırın. Çalıştırdıktan sonra, yapılandırma değişiklikleri yapmak için Sunucu Yönetimi bölümündeki Diğer Ayarlar'a ilerleyin. .

·        Minecraft Sunucunuza Giriş Yapın

Sunucu Yönetimi'ndeki Şablon Ayrıntıları bölümünden Oturum Açma Ayrıntıları'nı seçin. Oturum açma sayfasını açmak için Oturum Açma URL'sini seçin. Notlar bölümünden oturum açma ayrıntılarını girin. Oyun Paneli kontrol paneline yönlendirileceksiniz.

·        Bir Örnek Oluşturun

Oyun Paneline girdikten sonra Örnek Oluştur simgesine tıklayın. Oynamak istediğiniz Minecraft Sürümünü seçin (Minecraft Java Sürümü standart PC sürümüdür) ve Örnek Oluştur'a basın. Sunucu kurulum işlemi tamamlandıktan sonra bulut sunucunuza tıklayın ve Yönet'i seçin. Başlat'ı seçin, Minecraft EULA'sını kabul edin ve ardından tekrar Başlat'ı seçin. Bu sunucuyu başlatacaktır. Yönet bölümünde görüntüleyebileceğiniz Uç Nokta bilgileri aracılığıyla ona bağlanabilirsiniz

Editör: Şahsüver ÇITIR