Birecik Belediye Baskani Neden İstifa Etti? Birecik Belediye Baskani Neden İstifa Etti?

KILIÇDAROĞLU'NDAN SAVUNMA SANAYİSİ AÇIKLAMALARI

Kılıçdaroğlu, "Yarın gelecekler savunma sanayini bitirecekler" şeklinde yapılan eleştirilere yanıt vererek, milli savunmanın milli bir mesele olduğunu vurguladı. 1970'lerden beri devam eden savunma sanayi çalışmalarının 2000'li yıllarda Savunma Sanayi Fonu kurulmasıyla daha da güçlendirildiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bu alanda Türkiye'nin ne kadar güçlü olursa masaya o kadar güçlü oturacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, savunma sanayisi fabrikalarının ziyaret edilmesi konusuna da değindi. Buna göre, damat Berat Albayrak evlenmeden önce ziyaret ettiği fabrikalar arasında bir savunma sanayi fabrikası da yer alıyor. Kılıçdaroğlu, bu durumda damadın da savunma sanayisi alanında katkıları olduğunu vurgulayarak, milli meseleye sahip çıkacaklarını söyledi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'TAN DESTEK AÇIKLAMALARI

Mitingde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da konuşma yaptı. İmamoğlu, Millet İttifakı'nın önemine dikkat çekerek ittifaka destek çağrısında bulundu. İstanbul'da yapılan seçimlerde Millet İttifakı'nın kazandığı zaferi hatırlatan İmamoğlu, "Güçlü bir ittifakla başlayan süreç bize İstanbul'u kazandırdı, şimdi büyüdü, milletin ittifakına dönüştü" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise hükümeti eleştirerek belediyenin sosyal destek çalışmalarını anlattı. Mitingde, Millet İttifakı'nın Uşak milletvekili adayları da tanıtıldı.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları, savunma sanayisi alanında Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu vurgularken, diğer siyasi liderlerin de Millet İttifakı'na verdiği önemi gösteriyor.