SORUNLAR YUMAĞI İÇERİSİNDE OLAN TÜRKİYE

Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunlar yumağına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, halkın içinde yaşadığı sıkıntıları iyi bildiğini söyledi. Pırıl pırıl gençlerin yurt dışına gitmek zorunda kaldığını, çiftçilerin ektikleri ürünlerin karşılığını alamadığını, borç içinde çırpınan vatandaşların olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,

"Benim bir sözüm var, kul hakkı yemeyeceğim ve yedirmeyeceğim. Onların neler yaptığını ben çok iyi biliyorum. 20 yılda 418 milyar doları nasıl iç ettiklerini, mal varlıklarını dışarıya nasıl götürdüklerini biliyorum. Vallahi de billahi de kuruşuna kadar o paraların tamamını getireceğim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar arayacağım"

dedi.

HER EVDE HÜZÜN VE SORUN VAR

Kılıçdaroğlu, hiçbir ayrım yapmadan 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağı sözünü verdi. Her evde hüzün ve sorun olduğunu, sorunların çözümü için aday olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi değiştirmenin gençlerin elinde olduğunu ifade etti. Türkiye'nin değişiminin, huzuru, demokrasiyi, hakça bölüşmeyi bir siyasal anlayış olarak getirmenin, işsizliği, yoksulluğu bu topraklarda bitirmenin gençlerin elinde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu,

"5 milyon 300 bin gencin ilk kez sandığa gidip oy kullanacağını unutmayalım"

diye konuştu.

KİM TERÖR ÖRGÜTLERİNİN YANINDA DURURSA, ONLARIN AYAĞINA HAKİMİ, SAVCIYI GÖNDERİRSE ALLAH BELASINI VERSİN

Kılıçdaroğlu, terör örgütlerinin yanında durmanın doğru olmadığını, kimin terör örgütleriyle işbirliği yaparsa, onların ayağına hakim ve savcı gönderirse Allah belasını versin.

"ÇİFTÇİYİ TOPRAĞA KÜSTÜRMEYECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, sınavlarda mülakatı kaldıracağını anımsatarak, diğerlerinin de bunu şimdi söylemeye başladığını belirtti. Ayın 14'üne az kaldığını, 15 Mayıs'ta yeni ve huzurlu bir Türkiye'ye uyanacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"İşçiye, emekliye, çiftçiye, esnafa, kadına, gence, yaşlıya, herkese şunu söylüyorum; sizin haklarınızı koruyacağız. Sizlerin huzurunu, refahını, mutluluğunu sağlayacağız. Çiftçiyi toprağa küstürmeyeceğiz. Ona güvenli bir gelecek sunacağız. Tarımı, hayvancılığı canlandıracağız. Kadına, genç kıza, engellilere ayrımcılık yapmayacağız. Onların haklarını savunacağız. Dürüstlükle, adaletle, özveriyle çalışacağız. Siyasette şeffaflık, dürüstlük, hesap verebilirlik esas olacak."

Kılıçdaroğlu,

Ahmet Davutoğlu'ndan Sivil Anayasa Çağrısı: "Makyaj Değil, Özde Değişim" Ahmet Davutoğlu'ndan Sivil Anayasa Çağrısı: "Makyaj Değil, Özde Değişim"

Türkiye'nin birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Biz herkesin cumhurbaşkanı olacağız. Farklı görüşlere sahip vatandaşlarımızın tamamının haklarını koruyacağız. Bizim Türkiye'mizde ayrım olmayacak. Kimse kimseyi ötekileştirmeyecek. Hepimiz birbirimize kardeşiz. Hep birlikte Türkiye'yiz"

dedi.

Son olarak, mitinge katılanlara teşekkür eden Kılıçdaroğlu,

"Benim şahsıma yapılan saldırılar, hakaretler hiçbir şey ifade etmez. Ben siyasi ahlakımla, dürüstlükle, namusumla yoluma devam edeceğim"

diye konuştu.