Cumhuriyetçilerin öncülüğünde sunulan yasa tasarısı, Meclis'te yapılan oylamada 196 hayır oyuna karşı 226 evet oyuyla kabul edildi. Demokratların bir kısmı da Cumhuriyetçilerin tasarısını desteklerken, bazı Cumhuriyetçi üyeler ise karşı oy kullandı.

İsrail'e Yönelik Demir Kubbe Sistemlerine 5 Milyar Dolar Ayrılacak

Yasa tasarısında İsrail'e yönelik olarak Demir Kubbe ve Davut Sapanı hava savunma sistemleri için 4 milyar dolar, Demir Işın hava savunma sistemi için 1,2 milyar dolar ayrılması öngörülüyor. Ancak, yardımın finanse edilmesi için ABD Gelir İdaresi (IRS) için sağlanan fondan kesilmesi önerildi.

Refah'ta İnsanlık Krizi: Her 3.500 Kişiye Bir Duş Düşüyor! Refah'ta İnsanlık Krizi: Her 3.500 Kişiye Bir Duş Düşüyor!

Senato'nun Bu Tasarıyı Kabul Etmeyeceğini Açıkladı

Tasarının yasalaşabilmesi için hem Senato'nun hem de ABD Başkanı Joe Biden'ın onayını alması gerekiyor. Ancak, Senato'nun Çoğunluk Lideri Senatör Chuck Schumer, yasa tasarısını eleştirerek, çok hatalı bir teklif olduğunu belirtti ve Senato'nun bu tasarıyı kabul etmeyeceğini açıkladı. Schumer, Demokratların çoğunlukta olduğu Senato'da kendi acil yardım paketi üzerinde çalışacaklarını ve bu pakete İsrail, Ukrayna ve Gazze'ye insani yardımın dahil edileceğini söyledi. Senato, Cumhuriyetçilerin yasa tasarısında Ukrayna'ya yardımın dahil edilmemesi ve IRS fonlarından tedarik edilmesi teklifine karşı çıkıyor.

İsrail'e Yönelik Yardım Paketi Önerisine Tepki Gösterilecek

Bu gelişmelerin ardında ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Kongre'den Ukrayna ve İsrail'e destek vermenin yanı sıra ABD-Meksika sınırındaki güvenlik önlemlerini artırmak için 105 milyar dolarlık ek fon talebinde bulunmuştu. Biden, Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisinde sadece İsrail'e yönelik yardım paketi önerisine tepki göstermiş ve tasarının önüne gelirse veto edeceğini açıklamıştı. Bu durum, ABD'nin dış politika ve uluslararası ilişkiler açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor ve ilerleyen günlerde Senato'da yapılacak oylama ve Başkan Biden'ın vereceği kararla netlik kazanması bekleniyor.