47 Kurumdan Büyük Alım: 37.941 Memur Alınıyor! 47 Kurumdan Büyük Alım: 37.941 Memur Alınıyor!

Kamu memur alımlarında yeni bir uygulama hayata geçiyor. Artık mülakat ve ikamet şartı olmadan, sadece KPSS puanıyla memur alımı yapılacak. Kamuya başvurular, KPSS puanları 50 ile 60 arasında olan adaylara kapılarını açıyor. İşte detaylar ve başvuru süreci:

Kamu Memur Alımı Başvuru Genel Şartları

Başvuruda bulunacak adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki şartları taşımaları gerekiyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve askerlikle ilişkilerinin olmaması gerekiyor. Akıl hastalığı veya vardiyalı çalışmaya engel bir durumunun bulunmaması da başvuru şartları arasında yer alıyor. Güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması sonuçlarının olumlu olması da önemli bir kriter.11 Şubat Memur 3

Sözleşmeli Memur Alımı Nitelikleri

  • Mühendis: KPSS 60 puanı gerekmekte olup, Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olmak gerekmektedir.

  • Sağlık Teknikeri (Tıbbi Sekreter): KPSS 60 puanı aranıyor ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans mezunu olmak gerekiyor.

  • Büro Personeli: KPSS 60 puanı olan adaylar için, İktisat, İşletme veya Maliye lisans programlarından birinden mezun olmak gerekiyor. Ayrıca KPSS 60 puanıyla, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarından mezun olmak gerekmektedir.
  • Destek Personeli (Temizlik): KPSS 50 puanı yeterli olup, lise mezunu olmak gerekiyor. Adayların 31 Ocak 2024 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları ve hijyen sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir.  11 Şubat Memur

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Personel Alımı Tarihleri

Başvurular sadece çevrimiçi olarak kabul edilecek. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen adayların belirtilen tarihler arasında başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Bu yeni uygulama ile adaylar, mülakat ve ikamet gibi ek şartlar olmaksızın sadece KPSS puanlarıyla kamu memuru olma fırsatına sahip olacaklar. Başvuru sürecinde belirtilen şartları taşıyan adaylar, ilgili üniversiteye başvurularını gerçekleştirebilirler.

Editör: Haber Merkezi