Bursa Teknik Üniversitesi tarafından yapılan duyuruda, memur alımına başvuracak adaylardan beklenen şartlar ayrıntılı bir şekilde belirtilmiştir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartların yanı sıra, 2022 KPSS P3 ve P94 puan sıralamalarında 55 ve üzeri puana sahip olma koşulu bulunmaktadır. Ayrıca adayların emeklilik veya yaşlılık aylığı almamış olmaları, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamış olmaları, örgün öğretim kurumlarında öğrenci olmamaları ve kamu kurumlarından ihraç edilmemiş olmaları gerekmektedir.

Büro Personeli Alımı

Lisans mezunu olmak, büro hizmetleri alanında en az beş yıl iş deneyimine sahip olmak, Büro Raporlama Yöntemleri ve Etkili İletişim sertifikalarına sahip olmak, erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış veya muaf olmak. 

Destek Personeli (Oto Kuaförü ve Oto Yıkama)

Ortaöğretim mezunu olmak, oto kuaförü ve oto yıkama alanında en az bir yıl iş deneyimine sahip olmak, erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış veya muaf olmak.

Temmuz Zammına Ek %35 Artış Onaylandı! Güncel Memur Maaşları Temmuz Zammına Ek %35 Artış Onaylandı! Güncel Memur Maaşları

Destek Personeli (Bahçe Bakımı ve Peyzaj)

Ortaöğretim mezunu olmak veya bahçe bakımı ve peyzaj alanlarında sertifika sahibi olmak, bahçe bakımı ve peyzaj alanında en az bir yıl iş deneyimine sahip olmak, erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış veya muaf olmak.

Destek Personeli (Servis Elemanı, Garson veya Komi)

Meslek liselerinin servis alanı mezunu olmak veya herhangi bir ortaöğretim kurumu mezunu olup servis elemanı, garson veya komi olarak çalışmış olmak, askerlik görevini tamamlamış veya muaf olmak. 

Başvuru Süreci Nasıl İlerliyor?

Memur alımı başvuruları, adayların şahsen Üniversite Personel Daire Başkanlığı'na başvurmaları gerekmektedir. Başvurular, 29 Ocak 2024 Pazartesi ile 12 Şubat 2024 Pazartesi tarihleri arasında kabul edilecektir.

Bursa Teknik Üniversitesi, nitelikli adayları bünyesine katmak üzere gerçekleştirdiği bu memur alımı ile istihdam olanakları sağlamayı hedefliyor. Adayların başvuru şartlarına uygunluğunu kontrol etmeleri ve belirlenen tarihler arasında başvurularını gerçekleştirmeleri önemlidir.

Editör: Haber Merkezi