Kamuya KPSS 60 puanla olmak üzere güncel devlet personeli alımı online başvuruları alınıyor. İşte kimlerin başvurabileceği ve başvuru şartları.

Başvuru Şartları ve Nitelikler

Kamu kurumları, farklı branşlarda destek personeli, büro personeli, tekniker, mühendis ve kütüphaneci gibi pozisyonlar için memur alımı yapıyor. Adayların başvuru yapabilmeleri için belirli şartları taşımaları gerekiyor.

Başvuru için adayların 657 DMK’daki şartları taşıması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve askerlikle ilişkilerinin olmaması gerekiyor. Ayrıca, adayların görevlerini yapmasında akli ve fiziki bir engeli bulunmamalıdır. 

Destek Personeli Alımı

Destek personeli pozisyonları için KPSS 50 puanıyla başvuru yapılabilir. Başvuru şartları ve nitelikler ise şu şekildedir:

  • Temizlik görevlisi (erkek): Lise mezunu olmak, hijyen eğitimi ve temel iş sağlığı ve güvenliği sertifikalarına sahip olmak.
  • Temizlik görevlisi (kadın): Lise mezunu olmak, hijyen eğitimi ve temel iş sağlığı ve güvenliği sertifikalarına sahip olmak.

Büro Personeli Alımı

Büro personeli pozisyonları için KPSS 50 ve 60 puanlarıyla başvuru yapılabilir. Başvuru şartları ve nitelikler ise şu şekildedir:

  • İktisat veya İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü lisans mezunu olmak, etkili iletişim ve KVKK sertifikalarına sahip olmak.
  • İşletme Bölümü lisans mezunu olmak, etkili iletişim, KVKK, etkili sunum teknikleri ve proje yönetimi sertifikalarına sahip olmak.
  • Lisans mezunu olmak, temel ilkyardım, telsiz operatörlüğü ve AFAD eğitimi sertifikalarına sahip olmak. 

Tekniker ve Mühendis Alımı

Tekniker ve mühendis pozisyonları için KPSS 60 puanıyla başvuru yapılabilir. Başvuru şartları ise şu şekildedir:

  • Bilgisayar programcılığı veya inşaat programı önlisans mezunu olmak.
  • Bilgisayar mühendisliği lisans mezunu olmak.

Kütüphaneci Alımı

Kütüphaneci pozisyonu için KPSS 60 puanıyla başvuru yapılabilir. Başvuru şartı, bilgi ve belge yönetimi bölümü lisans mezunu olmaktır.

15 Temmuz Anma Törenlerinde Hangi Öğretmenler Görev Alacak? 15 Temmuz Anma Törenlerinde Hangi Öğretmenler Görev Alacak?

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Devlet Personeli Alımı

Sakarya ili bünyesinde, Uygulamalı Bilimler Üniversitesi devlet personeli alımı için süreç 8 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecektir. Başvuru için belgelerin Esentepe Kampüsü T2 Blok Rektörlük Binası Personel Daire Başkanlığı'na şahsen teslim edilmesi gerekmektedir. Adayların başvuru yapmadan önce ilgili kurumların duyurularını dikkatlice incelemeleri önerilir.

Editör: Haber Merkezi