Silopi ilçesinde, kaymakamlık binası önünde, İ.B. (34) adlı bir şahıs, eline aldığı Kur'an-ı Kerim'i yırtarak küfretti. Bu provokatif davranışı nedeniyle çevrede bulunanlar tarafından linç edilmek istendi. İ.B.'yi linç girişiminden polis ekipleri kurtardı.

Olay, kaymakamlık binası önünde meydana geldi. Silopi ilçesindeki kaymakamlık binası önündeki caddeye gelen İ.B., elindeki Kuran-ı Kerim'i yırtarak küfretmeye başladı. Çevredekilerin sözlü tepkisi, zaman içinde giderek büyüyerek linç girişimine dönüştü. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından linçten kurtarılan İ.B., güvenli bir şekilde kaymakamlık binasına götürüldü.

15 Nisan Pazartesi Şırnak'ta Elektrik Kesintisi: İşte Detaylar! 15 Nisan Pazartesi Şırnak'ta Elektrik Kesintisi: İşte Detaylar!

O Kişi Gözaltına Alındı!

Olay yerine gelen Kaymakam Cihat Koç ve İlçe Emniyet Müdürü Saffet Özdemir, vatandaşları sakinleştirerek dağılmalarını sağladı.

Alınan güvenlik önlemleri altında zırhlı araçla kaymakamlık binasından alınan İ.B., ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İ.B. adlı bireyin emniyet birimleri tarafından kontrol edildiği ve 12 suç kaydına sahip olduğu, ayrıca uyuşturucu bağımlısı olduğu tespit edildi. İ.B. gözaltına alındıktan sonra, kalabalık dağıldı.

Valilikten Açıklama: Olaya Kaymakamlık Girişindeki Polisler Müdahale Etti

Şırnak Valiliği'nce yapılan açıklamada "Bugün saat 15.00 sıralarında Silopi Kaymakamlığı önünde İ.B. 34 yaş, Erkek, 12 suç kaydı bulunan şahıs tarafından, kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'i yırtma girişiminde bulunulmuş olup, ilgili kişi kaymakamlık girişindeki nöbetçi polisler tarafından müdahale edilerek engellenmiştir.

Olayı ve şahsı protesto etmek amacıyla kaymakamlık önünde toplanan çok sayıda vatandaş bir süre sonra olaysız olarak dağılmıştır. İlgili şahıs gözaltına alınarak adli ve idari tahkikata başlanılmıştır" denildi.