Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, FIBA Europe Cup E Grubu'nun ikinci maçında Norrkoping Dolphins'e karşı taraftarının önünde etkileyici bir oyunla 79-52'lik skorla galip geldi.

Muradiye Salonu'nda gerçekleşen maçta, ev sahibi Manisa BBSK'nın enerjik oyunu ilk dakikadan itibaren dikkat çekti. Takım, maçın ilk periyodunda attığı 27 sayıyla rakibine sadece 10 sayı şansı tanıyarak hükmetti. Devreye girilirken farkı daha da açan Manisa BBSK, 41-23'lük üstünlüğü elinde bulundurdu.

Fenerbahçe Galatasaray Derbisinde Kimler Oynamıyor? Cezalı İsimler 2024 Fenerbahçe Galatasaray Derbisinde Kimler Oynamıyor? Cezalı İsimler 2024

Manisa ekibinde Luther'in 18 sayıyla oynadığı maçta, takımın genç yeteneği Berkay da 10 sayıyla skora katkıda bulundu. Russell ve Dorukhan ise sırasıyla 10 ve 9 sayıyla takımlarına destek oldular. Norrkoping Dolphins adına ise Gamble 11 sayıyla en skorer isim olurken, Vann ve Terins 10'ar sayıyla maça katkı sağladılar.

Maçın üçüncü periyodunda da üstünlüğünü sürdüren Manisa BBSK, bu periyodu da 60-40 önde kapattı. Maçın sonuna kadar enerjisini kaybetmeyen ev sahibi ekip, Norrkoping Dolphins karşısında 79-52'lik galibiyetiyle salonu terk etti.

Maçın hakemlerini oluşturan Hırvatistan'dan Franko Gracin, Gürcistan'dan Mikheil Vartanov ve Çekya'dan Jan Baloun'un yönettiği karşılaşmada, Manisa taraftarları da takımlarına tam destek verdi. Bu zaferle Manisa BBSK, FIBA Europe Cup'taki iddiasını bir kez daha göstermiş oldu.