Depremin merkezinin yayılması Yalova'ya yakın bir noktada bulunurken, sonsuzun derinliği 7.7 kilometre olarak ölçüldü. Deprem anında Yalova'nın yanı sıra İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi çevre illerde de hissedildi.

AFAD Açıkladı: Marmara Açıklarında 3.3 Büyüklüğünde Deprem

Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğünü 3.3 olarak açıkladı. Depremin odak derinliği 7.7 kilometre olarak belirlendi. Depremin ağırlığı, Yalova dışında İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi illerde de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi'ne Göre: Depremin Büyüklüğü 3.6

Ülkenin önemli deprem izleme merkezlerinden Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3.6 olarak duyurdu. Kandilli'nin etkilerini göre deprem, 14.1 kilometre derinlikte meydana geldi. Marmara Denizi'nde yaşananları bu şekilde koruyan, bölge sakinlerini rahatsız ederken, uzman da durumunu yakından takip ediyor.

Bugün Yağmur Yağacak Mı? Saat Kaçta Yağmur Var? (5 Mayıs 2024) Bugün Yağmur Yağacak Mı? Saat Kaçta Yağmur Var? (5 Mayıs 2024)

Çevre İllere Yayılan Etki: İstanbul, Bursa ve Kocaeli'de Hissedildi

Deprem etkisinin sadece Yalova ile sınırında kalmadı. İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi çevre illerde de deprem hissedildi. Vatandaşlar, kısa sürelerde bir panik yaşarken, operasyonlarda de depremin ardından herhangi bir ciddi hasar veya hasarın bildirilmediğini açıkladı. Depremin neden arasında olduğu yüzeysel yansımaları, vücuttaki endişeler ve kızgınlık etkisi.

Deprem Danışmanı: Uzmanlar Durumu İnceliyor

Marmara Denizi'nde meydana gelen 3.3 büyüklüğündeki deprem sonucunda uzman, etrafındaki hareketliliği yakından incelemeye başladı. Türkiye'nin deprem riskini taşıyan bölgelerinden biri olan Marmara bölgesindeki her şeyi koruyan, deprem uzmanları tarafından boyutları analiz ediliyor. Ciddi bir hasar veya olumsuz etki rapor edilmese de, henüz muhtemel olası gelişmeler yakından takip ediliyor.