Reunited Worlds 1. Bölüm Türkçe Altyazılı İzle (Ücretsiz HD) Reunited Worlds 1. Bölüm Türkçe Altyazılı İzle (Ücretsiz HD)

Mercedes-Benz, EQS ve EQE modellerinde kullanılan tasarımı değiştirme kararı aldı, hatta iddialara göre bu modellerin isimlerinde de değişiklik yapılabilir. Alman otomobil devi, elektrikli araç serisi EQ'nun önemli bir evrim geçireceğini duyurdu. Görünüşe göre EQS ve EQE, geçmişteki yumurta şeklindeki tasarımı bırakacak ve yeni bir estetik anlayışa doğru ilerleyecek.

Mercedes 1-1Elektrikli Otomobil Devriminde Mercedes-Benz'in Yeni Rotası

Elektrikli otomobillerin yükselişiyle birlikte, Mercedes-Benz EQ serisi hızlı bir şekilde dikkat çekmeye başladı. Ancak, marka bu tasarım anlayışıyla tam olarak hedeflenen ilgiyi yakalayamadı. Mercedes'in uzun yıllar boyunca köşeli hatlarıyla tanınması, EQS ve EQE gibi modellerdeki yumurta şeklindeki tasarımın markanın kimliğine uygun olmadığını gösteriyor.

Mercedes 2-1

Mercedes-Benz'in Stratejik Hamlesi

Mercedes-Benz, gelecek EQ modellerinde tasarım konusunda köklü değişiklikler yapmayı planlıyor. Şirketin Otomobil Mühendisliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christoph Starzynski, bu değişikliklerin gelecek modellerde daha köşeli hatlara sahip olacağını belirtti. İsim değişikliği ise gündemde olmasına rağmen, Starzynski'nin açıklamasına göre EQS ve EQE isimleri korunacak.

Tasarımın yeniden ele alınmasıyla birlikte, Mercedes-Benz'in EQ modelleri daha ikonik ve markaya uygun bir görünüm kazanacak. Özellikle, konsept CLA'da görülen köşeli hatlar, gelecek EQ modellerine ilham verecek gibi görünüyor. Bu yeni tasarım anlayışıyla, Mercedes-Benz'in elektrikli araçları pazarda daha fazla ilgi görebilir.

Editör: Haber Merkezi