METİN GÜNEŞ: BATMANLI İŞ İNSANİ VE MET-GÜN GRUBU KURUCUSU

MET-GÜN Grubu olarak 1986 yılında bu yana inşaat sektöründe çalışan Metin Güneş, birçok alt yapı, üst yapı, viyadük ve köprü işlerinin yanı sıra enerji ve turizm işletmelerindeki atılımlarına ayrıca metro ve hafif raylı sistemlerindeki kapsayan da ağırlık kaybetti. Vergi rekortmenleri en yüksek adı geçen Güneş, 10 yıl önce merhum babası Abdulkadir Güneş adına eğitim vakfı kurmuştur.

Güneş, daha çok zaman kısıtlaması istenen iddiası ile iş liderliği rotayı enerji ve sağlık sektörüne çevirdiği biliniyor. Yenilenebilir enerji alanında yatırımlar planladığı kaynakları Güneş, sağlık sektöründe ise öncü bir kurum oluşturmak için kolları sıvadığı gelen bilgiler bulunmaktadır.

Metin Güneş'in ailesi, manken Irmak Atuk ile evlendiği zaman son derece karşılamıştır. Bir süre sonra Irmak Atuk'la evliliğine oğul veren Güneş'in kızı Gülnur Güneş ise iş insanı Doğan Çelik ile evlenmiştir. İstanbul ve Mersin dahil olmak üzere iş belediyeleriyle mahkemelik olan Güneş, inşaat işini bırakmaya karar vermek üzere elinde bulundurmak zorundadır.

Trabzonlu olan Metin Güneş, Trabzonspor taraftarıdır ve ekonomik buhrandan en kısa sürede çıkmak için ellerine taşınmasını koymayı düşünmektedir.