MHP'nin Karabük'te ilk sıra milletvekili adayı olarak eski il başkanı Ahmet Şahin'i göstermesi, ikinci sıra adayı Murat Karagül'ü rahatsız etti. Karagül, kendisinin daha tecrübeli ve tanınmış bir siyasetçi olduğunu, ilk sırada olması gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Karagül, bu nedenle adaylıktan istifa ettiğini duyurdu. İl başkanlığına dilekçesini sunan Karagül,

"Partimizin kararına saygılıyım ancak ikinci sırada olmam benim için kabul edilemez bir durumdur. Bu yüzden adaylıktan çekiliyorum. Partime ve milletime hizmet etmeye devam edeceğim"

dedi.

Karagül'ün istifası MHP'de şok etkisi yarattı. Parti yönetimi, Karagül'ü ikna etmek için görüşmeler yaptı ancak başarılı olamadı. Karagül'ün yerine ikinci sıra adayı olarak kimin gösterileceği henüz belli değil.

MHP'nin Karabük'teki bu krizi, seçimlere az bir süre kala partiye zarar verebilir. MHP'nin Karabük'te iki milletvekili çıkarma şansı olduğu belirtiliyordu ancak bu gelişme sonrasında durumun değişebileceği ifade ediliyor.

MHP'nin diğer illerdeki aday listelerinde de benzer sorunlar yaşanabilir mi? Partinin seçim stratejisi ne kadar başarılı? MHP seçmeni bu duruma nasıl tepki verecek? Bu soruların cevaplarını önümüzdeki günlerde göreceğiz.