Geçtiğimiz günlerde içerikleri için harcadığı yüksek meblağlarla adından söz ettiren MrBeast isimli YouTuber, Hindistan’a özgü film müzikleri ve klipler yayınlayan, T-Series isimli şirket hesabını geride bırakarak en çok abonesi olan YouTuber unvanını ele geçirmeyi başardı. Farklı içerikleri ve bu içeriklere getirdiği yerelleştirmelerle dünyanın dört bir yanında milyonlarca abone kazanan YouTuber farklı sosyal mecralar üzerinden de bu unvanı elde ettiği için ne kadar mutlu olduğunu dile getirdi.

Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerine Koşun! İndirim Üstüne İndirim! Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerine Koşun! İndirim Üstüne İndirim!

Her İçeriği Merakla Bekleniyor

YouTubelar, geçtiğimiz senelerde bu unvanı kazanmak için abonelerini artırma yarışına girmişti. Normalde platformda bu unvanı elinde tutan Pewdiepie, çeşitli proje çalışmaları yapsa da başarılı olamamış ve birinci T-Series olmuştu.

Uzun süredir birinciliği bırakmayan T-Series, yayınladığı müzik klipleri ve film şarkıları ile hem Hindistan’ı tanıtan hem de etnik müzik severleri kendine bağlayan bir kanal olarak karşımıza çıkıyor. Hindistan’ın müzik sektörünün yüzde 35’ini elinde tutan kuruluş için bu unvanı kazanmakta, elinde tutmakta eminiz hiç zor olmamıştır.

Öte yandan MrBeast’e gelirsek bu unvanı yeniden eline geçirmesinin büyük bir başarı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü YouTuber adeta bir içerik üretme makinesi gibi yıllardır çalışıyor ve gelirinin büyük bir kısmını bu içerikleri ortaya çıkarmak için harcıyor. İçeriklerinden birkaç örnek vermek gerekirse, MrBeast 26. Doğum gününde takipçilerinden 26’sına Tesla marka araç hediye etmişti. Yine takipçileri arasından katılımcılar toplayıp onlara çeşitli oyunlar oynattığı ve birinci çıkana para ödülü verdiği oldukça ses getiren ve milyonlarca kere izlenen pek çok içeriği de mevcut. Bunun yanında sosyal yardım içerikleri de MrBeast ’in adını duyurmasına oldukça yardımcı oldu diyebiliriz.

X platformu üzerinden sonunda Pewdiepie ’ın intikamını aldık gibi esprili bir paylaşım yapan YouTuber, şu an 269 milyon aboneye sahip ve unvanını elinden aldığı rakibi T-Series 266 milyon aboneyle onu takip etmeye devam ediyor. Ama MrBeast eğer eğlenceli ve bol para harcadığı içeriklerden vazgeçmezse bu unvanı uzun süreler elinde tutabilir.       

Editör: Şahsüver ÇITIR