Kamu işe alımlarında KPSS sonrası kurum sınavları ve kurum sınavlarında başarı sağlayanlar için mülakat gerçekleştiriyor. KPSS ile işe gireceklerin yıllardır yakındığı mülakatın kaldırılması sık sık gündeme gelse de henüz bu konuda bir değişiklik yapılmadı.

Yıllarca sınava hazırlanan ve memur olmak için çaba gösteren vatandaşların ara ara gündeme gelen mülakatların kaldırılması yönündeki iddialara sosyal medya üzerinden tepki konulması da yetkilileri harekete geçirmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mülakatlar ile ilgili son yaptığı açıklamalarda ‘sadece özel mesleki yeterlilik gerektiren durumlarda mülakat yapılabileceği’ açıklaması KPSS mağdurlarını sevindirirken kamu işe alımları ile ilgili henüz net bir karar verilmiş değil.

Görevin gerektirdiği zorluklar dışında mülakat yapılmayacağı ve işe alımların kişilerin başarı durumlarının gözetilerek yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024 yılında kamu işe alımları ile ilgili bir değişikliğe gidecek mi merak konusu olmaya devam ediyor.

Sistemde yapılacak olan değişiklikler likayati artıracak mı, soruları KPSS ile işe girmek isteyenlerin aklına gelirken kamuda torpil uygulamaları da sosyal medyadaki tepkileri artırıyor.

Kamuda İşe Alımlarda Torpil İddiaları Doğru mu?

Geçtiğimiz günlerde Mesleki Uygulama Yarışmaları Ödül Töreni'ne katılan Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'la ilgili, bir konferans sırasında görüntülenen cep telefonu üzerinden "torpil" iddiası ortaya atılmıştı.

KPSS ile işe girmek isteyen vatandaşların kafasını yeni bir durum karıştırmaya başlamıştı. Cep telefonundaki mesajları görüntülenen Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın işe alımlarda likayati göz ardı edip etmediği merak konusu.

Prefabrik Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Devlet Desteği Müjdesi! Başvuru Şartları Neler? Prefabrik Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Devlet Desteği Müjdesi! Başvuru Şartları Neler?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise konuyla ilgili yardımcısının yaptığı telefon yazışmalarla ilgili çıkan torpil iddialarını yalanlayarak kamu işe alımlarında gözetilenin liyakat olduğunu vurguladı. 

Torpiller Mülakat Yoluyla mı Yapılıyor?

Yıllardır süren mülakat tartışmasının sonuçlanmamasının sebebi yapılan torpillerin mülakat yoluyla yapılmasından mı kaynaklanıyor? İşe girmek isteyen vatandaşların sosyal medya çığlıkları için yeni bir uygulama yapılmazken, son çıkan torpil iddiaları da kafa karışıklığı yarattı.

Editör: Haber Merkezi