Patates ve soğan hesabı yapmadığını belirten Görür, yıllar öncesinden Elazığ, Maraş ve Gaziantep depremlerini öngörerek halkı uyaran bir bilim adamı olarak, öncelikle can güvenliği sağlayan deprem dirençli kentlerin oluşturulması gerektiğini söyledi. Bu nedenle, Cumhurbaşkanı'nın kendisini hedef alan ifadelerinin doğru olmadığını düşünmekteydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden yaptığı konuşmasında, köprü, baraj ve havalimanı yapılarak ülkenin kalkınmayacağını belirten bir profesörün patates ve soğan hesabı yaptığını söylemişti. Bu ifadeler Prof. Dr. Naci Görür'e yönelik olduğu iddia edilmişti. Ancak Görür, Cumhurbaşkanı'nın kendisini kasdetmediğini düşündüğünü, ayrıca bu tür projelerin önemli olduğunu belirtti, ancak önceliğin can güvenliği olduğunu vurguladı.

Naci Görür, konu hakkında açıklama yaparak Cumhurbaşkanı'nın kendisini kasdetmediğini düşündüğünü ve böyle bir ifade kullanmadığını belirtti. Aksine, can güvenliği için deprem dirençli kentlerin oluşturulması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle, hedef alınan kişi olmadığını düşündüğünü belirtti.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte ise Görür, millet olarak önceliğin can güvenliği olduğunu ve havalimanı, köprü ve yol gibi projelerden ziyade bu alana yatırım yapılması gerektiğini belirtmişti.