Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin yaptığı yazılı açıklama sonunda 65 yaş üstü tüketiciler, basın mensuplarının ve bazı iş kollarında işçiliğin ücretsiz olarak yararlandığı toplu taşıma hizmetinden artık para alınacağı belirtildi. Bu kararla birlikte ücretsiz binişler sona erecek.

HİZMET 1 AĞUSTOS'TA ÜCRETLİ HALE GELECEK

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, ücretli hizmetin 1 Ağustos'ta ele geçirdiğini açıkladı. Yapılan, Resmi Gazetede yayımlanarak eve giren ÖTV zammı ile akaryakıttaki fiyat artışının ardından ilimizde toplu taşımanın sürdürülebilirliği için yapılan hesaplamaların sonucu ücretsiz taşımaya son vermeye karar verildiği ifade edildi.

GELİRLERİN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR

Kooperatifin, yaptığı hesaplamalarda gerekli tutarların 20,00 TL olduğu ve bu tutarların gelirlerini artırmak için ücretsiz taşımaya son dağıtımıyla karşılanabilecekleri vardı. Ayrıca yapılan hesaplamalarda günlük tüm çalışan kullanım cihaz cirosunu taşıdıkları hedefleme ve ücretsiz yolcu dağıtım dağıtımlarında yolcu taşıma kişi başına ortalama 6,08 TL olduğu belirtildi.

KİŞİLERİ ZOR DURUMDA BIRAKMAMAK AMAÇLANIYOR

Kooperatif, toplu taşıma ücretlerine yapılacak olan zamın ücretsiz taşıma yapan kişiler ve suiistimal edenlere yansımayacağını, sürekli olarak ücretlerini ödeyen kişileri zor durumda bırakmamak için alınan bir karar olduğunu vurguladı.

Altınay Savunma Teknolojileri Halka Arz Kaç Lot Verir? Altınay Savunma Teknolojileri Halka Arz Kaç Lot Verir?

BÜTÇE ZORLUKLARI NEDENİYLE ALINAN BİR KARAR

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin aldığı karar, bütçe maliyetleri nedeniyle alınan bir karar olarak değerlendiriliyor. Bu kararın Burdur'daki toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilirliği için alındığı ifade ediliyor.