Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayınlanan öğretim üyesi alım ilanı hakkında bilgilendirme metni. Erzurum Teknik Üniversitesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na dayanarak öğretim üyeleri alımı yapacaktır. Başvuru yapmak isteyen adaylar için unvanlar, dereceler ve gereken nitelikler aşağıda belirtilmiştir. Doçent kadroları daimi statüdedir. Başvuruların https://erzurum.edu.tr/menu/formlar26 adresinden ulaşılabilen başvuru formunu doldurarak yapılması gerekmektedir.

Başvurmak istedikleri birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine; özgeçmişlerini, doçentlik belgesinin onaylı örneğini, 2 adet fotoğrafını, nüfus cüzdanının fotokopisini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, eğitim ve öğretim faaliyetlerini ve yönetimlerinde biten ve devam eden yüksek lisans ve doktora çalışmalarının listelerini içeren dosyaya Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Kriterlerine göre hazırlanmış puan cetvelini eklemeleri gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi

Son başvuru tarihi ilanın Resmi Gazete ‘de yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gündür ve başvurular şahsen veya posta yoluyla kabul edilecektir. Zamanında yapılmayan başvurular ve eksik belge ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki genel şartları ve ilanda belirtilen özel şartları taşımaları gerekmektedir. Mecburi hizmet yükümlülüğü olmayan adayların, bu durumu belgelemeleri gerekmektedir. Profesör ve Doçent unvanına sahip öğretim üyeleri, Dr. Öğr. Üyesi kadrolarına başvuramazlar ve bir aday birden fazla kadroya başvuramaz. Başvuru yapan adayların koşullarının uygunluğu sonradan değerlendirilebilir ve uygun bulunmazsa başvurular kabul edilmeyebilir.

Kriterlere Uygunluk

Müracaat eden adayların Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Kriterlerine uygunluğu, Üniversite tarafından oluşturulan "Bilimsel Dosya İnceleme Komisyonu" tarafından değerlendirilecektir. Bu inceleme sonucunda aranan koşulları taşıdığı tespit edilen adayların başvuruları kabul edilecektir.

Başvuru Kadroları

Başvuruların bir adet basılı, üç adet elektronik ortamda (CD/Flash Bellek) olarak Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına iletilmesi gerekmektedir. Doktor Öğretim Üyesi kadroları için başvuracak adaylar, başvuru formuna https://erzurum.edu.tr/menu/formlar26 adresinden ulaşmalıdır.

2024 KPSS Ortaöğretim Başvurusu Ne Zaman? 2024 KPSS Ortaöğretim Başvurusu Ne Zaman?

Başvurmak istedikleri birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine; özgeçmişlerini, doktora belgesinin onaylı örneğini, 2 adet fotoğrafını, nüfus cüzdanının fotokopisini, yabancı dil belgesini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları içeren dosyaya Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Kriterlerine göre hazırlanmış puan cetvelini eklemeleri gerekmektedir. Başvuruların bir adet basılı, üç adet elektronik ortamda (CD/Flash Bellek) olarak ilgili Dekanlığa iletilmesi gerekmektedir.