Okaliptüs yağı kurutulmuş yapraklarından hazırlanır. Yapraklar kurutulur, ezilir ve yağı çıkarmak için buharla damıtılır. Çıkarılan yağ renksizdir. Güçlü, odunsu ve tatlı bir kokuya sahiptir. Okaliptüs yağının ana bileşiği, okaliptol olarak da bilinen sineoldür. Yağ ayrıca antiinflamatuar ve antioksidan görevi gören flavonoidler ve tanenler içerir. Bu yağın sağlığa faydalarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Okaliptüs Yağının Faydaları Ve Kullanım Alanları

Okaliptüs yağı, antiinflamatuar, antispazmodik, antioksidan, antiseptik, dekonjestan özelliklerle dolu olduğundan pek çok fayda ve kullanım alanına sahiptir. Çeşitli yaygın hastalıkların tedavisinde kullanılır ve ayrıca seyreltilmiş biçimde topikal olarak uygulandığında şaşırtıcı derecede işe yarar. İşte okaliptüs yağının bazı faydaları ve kullanım alanları:

1: Burun tıkanıklığını giderir 

Burun tıkanıklığını gidermenin en etkili yolu okaliptüs yağı ile buhar solumaktır. Bu yağ mukoza ile reaksiyona girerek tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca enfeksiyonlarla mücadelede antiinflamatuar ve antiseptik görevi görür. 

2: Solunum şikayetlerini azaltır

Okaliptüs yağı mükemmel bir dekonjestan ve öksürük bastırıcıdır. Mukus ve balgamın parçalanmasına ve solunum yollarının açılmasına yardımcı olur. Bu yağ astım, bronşit, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı için evde uygulanan popüler bir ilaçtır. En iyi sonuçları elde etmek için, boğaz ağrısını ve bronşiti hafifletmek amacıyla taze yaprakları suda gargara yapmak için kullanabilir veya buhar inhalasyonu sırasında okaliptüs yağı da ekleyebilirsiniz. 

3: Kas ve eklem ağrısını hafifletir

Okaliptüs yağı, eklem ve kas ağrılarınızı hafifletmeye yardımcı olan antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Bu yağ ayrıca çeşitli analjezik merhemlerde de bulunur ve burkulmalarda, sırt ağrılarında ve artritte kullanılır. Bir veya iki damlayı bir taşıyıcı yağla (hindistancevizi yağı gibi) karıştırın ve daha iyi sonuç almak için ağrılı bölgeye dairesel hareketlerle sürün. 

4: Ameliyat sonrası ağrı kesici 

Okaliptüs yağı, etkilenen bölgedeki ağrıyı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Bu yağ aynı zamanda kan basıncını da düşürür.

5: Ağız sağlığını destekler 

Bu Besinlerin Testesteron Seviyesini Artırdığını Biliyor Muydunuz? Bu Besinlerin Testesteron Seviyesini Artırdığını Biliyor Muydunuz?

Okaliptüs yağı diş plaklarını, diş eti iltihabını ve ağız kokusunu azaltmaya yardımcı olur. Ağızdaki bakterilerin azaltılmasına yardımcı olabilecek doğal antiinflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Pek çok diş macunu ve gargara çeşidinde aktif madde olarak okaliptüs yağı bulunur. Bir veya iki damlayı suya ekleyin, ardından gargara yapın ve tükürün veya fırçalamadan önce diş macununuza bir damla okaliptüs yağı sürün.

6. Saç derisi sağlığını destekler ve bitleri temizler 

Okaliptüs yağı saç derisi sağlığını destekler ve kepek, kafa derisi mantar enfeksiyonu vb. azaltır. Ayrıca okaliptüs yağını çay ağacı yağıyla birleştirmek, bitleri temizlemek için mükemmel bir çözümdür.

Editör: Şahsüver ÇITIR