Geçtiğimiz günlerde benzeri olaylar yaşanmıştı. Sosyal medya çılgınlığının sonu tutukluluk ile bitiyor. İçerik üreticileri dini değerleri aşağılayarak, müstehcen içerikler üreterek ya da halkın huzurunu kaçıracak davranışları ile gözetim altındalar.

Sosyal medya platformu Onlyfans üzerinden paylaştığı içeriklerle tanınan ve geniş bir takipçi kitlesi bulunan fenomen Gizem Bağdaçiçek, "Zincirleme şekilde halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan dolayı 1 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Gizem Bağdaçiçek, 7 Aralık'ta sosyal medya üzerinde yayınladığı bir görüntü nedeniyle şikayetler üzerine gözaltına alınmış, ancak savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. İslam diniyle ilgili yaptığı paylaşımların şikayet edilmesi üzerine başlatılan soruşturma, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından tamamlandı.

Mardin Kılıztepe Ğurs Vadisi'nde Silah Sesleri: 2 Ölü, Çok Sayıda Yaralı Mardin Kılıztepe Ğurs Vadisi'nde Silah Sesleri: 2 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

Gizem Bağdaçiçek'e ait olduğu belirlenen sosyal medya hesabından yapılan paylaşımların İslam dinini aşağılayıcı nitelikte olduğu iddianamede vurgulandı. Şüphelinin ifadesi için talimat yazılmasına rağmen ulaşılamaması sonucunda yakalama kararı çıkarıldı. 

Fenomenin İfade Süreci: "Mizah Amaçlıydı, Pişmanım"

Gizem Bağdaçiçek, Kartal'daki Anadolu Adliyesine getirilerek verdiği ifadesinde, paylaşımların kötü bir amacı olmadığını, bazı sözlerin ise mizah amaçlı olduğunu belirtti. İslam dinini aşağılamak gibi bir niyeti olmadığını ifade eden Bağdaçiçek, pişmanlık duyduğunu ifade etti.

İddianamede, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımların kamu barışını bozmaya elverişli olduğu ve İslam dinini aşağılayacak nitelikte olduğu değerlendirildi. Gizem Bağdaçiçek hakkında 'Zincirleme şekilde halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan 6 aydan 1 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Editör: Haber Merkezi