Yeni bir yılın başlamasıyla birlikte ÖSYM'nin 2024 sınav takvimi heyecanı başladı. Sınavlara girecek adaylar, KPSS, DGS, ALES, YKS, YDS ve TUS gibi çeşitli sınavların tarihlerini ve başvuru süreçlerini merakla bekliyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda, 2024 yılında gerçekleşecek sınavların tarihleri ve önemli detayları belirlendi. Sınav heyecanına hazırlanan milyonlarca öğrenci, bu takvim doğrultusunda planlarını yapmaya başladı.

2024 YKS ile Yeni Bir Başlangıç

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un duyurusuna göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Başvurular ise 1-26 Şubat arasında alınacak. YKS sonuçları ise 17 Temmuz'da açıklanacak.

KPSS Lisans ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Sınav Maratonu

2024 KPSS lisans oturumu, Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları, 14 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak. KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 1. gün oturumu 20 Temmuz'da, 2. gün oturumu ise 21 Temmuz'da gerçekleşecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 8 Ağustos'ta yapılacak. Başvurular 3 Mayıs ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak.

MSÜ Sınavı Askeri Öğrenci Adaylarına Kapı Açılıyor

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, 3 Mart 2024 Pazar günü tüm il merkezlerinde düzenlenecek. Başvurular, 3 Ocak-30 Ocak 2024 tarihleri arasında alınacak.

DGS: Dikey Geçiş Yolu Açılıyor

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 30 Haziran'da yapılacak ve sonuçları 14 Ağustos'ta açıklanacak. Başvuru tarihleri ise 10 - 20 Mayıs 2024 olarak belirlendi.

YÖKDİL: Yabancı Dil Yetenekleri Sınanıyor

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) 2024 yılında iki defa düzenlenecek. İlk sınav, 25 Şubat Pazar günü yapılacak. Başvurular 10 - 17 Ocak arasında alınacak.

ALES: Akademik Kariyer Yolunda Bir Adım

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 2024 yılında üç defa gerçekleşecek. ALES-1, 21 Nisan'da; ALES-2, 28 Temmuz'da; ALES-3, 17 Kasım'da düzenlenecek. Başvurular, ilgili sınavın tarihinden önceki birkaç hafta içinde alınacak.

MEB-EKYS: Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB-EKYS), 18 Şubat 2024 tarihinde yapılacak. Başvurular, 4 Ocak ile 11 Ocak tarihleri arasında alınacak.

Lamine Yamal'ın Golü Zirvede, Arda Güler 5. Sırada! Sosyal Medya Karıştı Lamine Yamal'ın Golü Zirvede, Arda Güler 5. Sırada! Sosyal Medya Karıştı

2024 yılında ÖSYM'nin düzenleyeceği sınavlar, milyonlarca öğrencinin geleceğini şekillendirecek. Sınav heyecanıyla dolu günlerde adaylar, titiz bir hazırlık sürecine girecek ve belirlenen tarihlerde kendi potansiyellerini ortaya koyacaklar. Sınav maratonu başlıyor, adaylara başarılar dileriz!

Editör: Haber Merkezi