Aksaray'da meydana gelen ve polis ekipleriyle alkollü sürücü arasında yaşanan ilginç kovalamaca, bölge halkı arasında büyük bir yankı uyandırdı. Dur ihtarına uymayarak 20 dakika süren bir kovalamaca ile yakalanan sürücünün, ekiplere karşı tavrı da oldukça dikkat çekiciydi.

Coğlaki Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, asayiş ve trafik ekipleri rutin yol kontrolü gerçekleştirirken 34 BAL 972 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. Ancak bu ihtara uymayarak hızla kaçan otomobilin sürücüsü Mustafa A., yaklaşık 20 dakika boyunca polis ekipleri tarafından takip edildi. Kovalamacanın ardından sürücü, bir çıkmaz sokağa girdiğinde yakayı ele verdi.

Diyarbakır ve Konya'da Silahlı Saldırı: 2 Ölü 2 Yaralı Diyarbakır ve Konya'da Silahlı Saldırı: 2 Ölü 2 Yaralı

Yakalanan Mustafa A., trafik ekipleri tarafından alkol kontrolüne tabi tutuldu. Bu esnada basın mensupları tarafından görüntülenen sürücü, yüzünü elleriyle kapatmaya çalıştı. Ancak bu durum, onun alkollü olduğu gerçeğini gizleyemedi. Yapılan alkol testinde 0.78 promil alkollü olduğu belirlenen sürücü, ekiplere “Yanlış yapıyorsun abi ben sana onu söyleyeyim de” şeklinde tepki gösterdi.

Olayın sonucunda, Mustafa A.’ya birçok ceza kesildi. Alkollü araç kullanma suçundan 4 bin 64 TL, dur ihtarına uymama suçundan 951 TL ve tehlikeli şerit değiştirme suçundan 951 TL olmak üzere toplamda 5 bin 966 TL para cezası ile cezalandırıldı. Ayrıca sürücünün aracı trafikten men edilerek otoparka çekilirken, ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu.