Otomotiv sektörü teknolojik gelişmelerden önemli ölçüde yararlanıyor. Teknolojinin entegrasyonu bir otomobilin sürüş deneyimini, güvenliğini ve genel verimliliğini artırıyor. Teknolojik katılımın ve bunun araç üzerindeki olumlu etkisinin en önemli örneği ise bilgi-eğlence sistemidir. Geleneksel bilgi-eğlence sistemlerinden farklı olarak modern bilgi-eğlence sistemleri birden fazla amaca hizmet ederken aynı zamanda sürüş deneyimini de geliştiriyor. Bunun en bariz örneğini ise Porsche bizlere sunuyor. Şimdi braz daha derine inelim ve konuyu detaylandıralım: Bir Porsche'de bulunan PCM nedir? Hangi özellikleri sağlar ve faydaları nelerdir?

PORSCHE PCM

Porsche Pcm 2

PCM, navigasyon, iletişim, ses ve diğer standart işlevler dahil olmak üzere farklı işlevler için merkezi kontrol ünitesi görevi görür. Tüm bu fonksiyonların çalıştırılabilmesi için ön panelin ortasında yüksek çözünürlüklü bir ekran yer alıyor. Daha basit bir deyişle, Porsche'nin PCM'si bilgi-eğlence sisteminin geleneksel olanlardan daha verimli olan gelişmiş bir versiyonudur. PCM'nin ekranı, özelliklerin rahatça kontrol edilmesine yardımcı olan bir cep telefonunun ekranına benzer. Kullanıcılar, kolay erişim için en çok kullandıkları özellikleri ana ekranda bile ayarlayabilirler. Aşağıda Porsche PCM'nin bazı önemli fonksiyonlarından bahsedilmektedir.

PORSCHE İLETİŞİM YÖNETİMİNİN ÖZELLİKLERİ

PCM, sürücülerin Porsche'leri ve çevreleriyle bağlantı kurmalarına yardımcı olan birçok işlevi kontrol eder. Örneğin;

Ses: PCM, ses sisteminin ses düzeyini, tonunu ve dengesini kontrol edebilir. Ayrıca sistem radyo ve müzik dinlemek için de kullanılabiliyor.

Navigasyon: PCM yalnızca navigasyon için haritalar sağlamakla kalmaz, aynı zamanda trafik sıkışıklığında kalmayı önlemek için gerçek zamanlı trafik güncellemeleri de sağlar.

Bağlantı: PCM, kolaylıkla arama yapmak ve kişilere kolayca erişmek için sürücünün cep telefonuyla senkronize edilebilir.

Araç Kontrolü: Işık kontrolü, klima kontrolü ve koltukların ayarlanması gibi tüm temel araç fonksiyonları PCM aracılığıyla yönetilebilir.

Porsche Connect: Porsche Connect uygulaması ve PCM, sürücülerin uygulamanın farklı özelliklerine göz atmasına olanak tanıyacak şekilde senkronize edilebilir.

Sürücü Yardımı: Temel kontrollerin yanı sıra, ileri çarpışma önleme sistemi gibi sürücü destek özellikleri de PCM aracılığıyla kontrol edilebilir.

Pil Bilgileri: Aracınızın hibrit olması durumunda PCM, pil ömrü ve araç performansına ilişkin tüm detayları gösterir.

PORSCHE İLETİŞİM YÖNETİMİNİN ARTILARI

Artık PCM'nin sağladığı işlevler ve yardımın farkında olduğunuza göre, faydalarına geçmenin zamanı geldi. Porsche Yönetim Sistemini kullanmanın bazı avantajlarını sizler için listeledik.

TEKNOLOJİK OLARAK VERİMLİ

PCM, yollar ve trafikle ilgili gerçek zamanlı bilgi sağlayan, teknolojik açıdan gelişmiş bir özelliktir. Yüksek çözünürlüklü ekran ve 2D ve 3D olarak gösterilen haritalar, sürücülerin navigasyondan düzgün bir şekilde yararlanmasını sağlıyor.

KULLANICI DOSTU

PCM'nin ekranı gezinmesi kolay bir menüye sahiptir ve tüm önemli işlevlere kolayca erişilebilir.

DAHA YÜKSEK BAĞLANTI

PCM, hem Apple CarPlay'i hem de Android Auto'yu destekleyerek bağlantının artmasını sağlar. Üstelik telefonları arabalara bağlamak için kullanılabilecek bir USB ve iPhone bağlantı noktasına sahiptir. Sürücüler ayrıca telefonları ve PCM'yi araç Bluetooth'u aracılığıyla bağlayarak akıllı telefonların diğer özelliklerine de erişebilirler . 

BİLGİ KOLEKSİYONU

TikTok'tan Şarkı Bulmada Çığır Açan Yenilik: Sound Search TikTok'tan Şarkı Bulmada Çığır Açan Yenilik: Sound Search

PCM'nin TRIP bilgisayarı , Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemi (ADAS) tarafından kullanılabilen gerçek zamanlı sürüş verilerini toplar . Kat edilen mesafe, sürüş süresi ve yakıt tüketimi gibi bilgilerin yanı sıra olası arızalı otomobil parçalarını bulmak için de topladığı bilgileri kullanarak sürücü için analiz eder. 

Editör: Şahsüver ÇITIR