PTT bayram yardımı başvurusu nasıl yapılır?

PTT bayram yardımı başvurusu yapmak için iki yol vardır: e-Devlet üzerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek. E-Devlet üzerinden başvuru yapmak isteyenler, e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" menüsünden "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" seçeneğine tıklayarak başvuru formunu doldurabilirler. E-Devlet şifresi olmayanlar ise en yakın PTT şubesine giderek şifre alabilirler.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek başvuru yapmak isteyenler ise ikamet ettikleri ilçenin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvuruda bulunabilirler. Başvuru için nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi ve gelir durumunu gösteren belgeler gerekmektedir.

TOGG T10F Kaç TL Olacak? Ne Zaman Satılacak? 2024 TOGG T10F Kaç TL Olacak? Ne Zaman Satılacak? 2024

PTT bayram yardımı ne kadar ve ne zaman verilecek?

PTT bayram yardımı tutarı, 2023 yılı için 1250 TL olarak belirlenmiştir. Bu tutar, her hane için geçerlidir. Yani aynı hanede yaşayan birden fazla kişi başvursa da sadece bir kişiye ödeme yapılır. Ödeme tarihi ise bayramdan önceki hafta içinde gerçekleştirilir.

PTT bayram yardımını kimler alabilir?

PTT bayram yardımından yararlanmak için bazı şartlar vardır. Bunlar:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
- 18 yaşını doldurmuş olmak
- Kişi başına düşen hane gelirinin asgari ücretin 1/3'ünden az olması
- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli, malullük veya yaşlılık aylığı almamak
- Herhangi bir kamu kurumunda çalışmamak veya işsizlik ödeneği almamak
- Herhangi bir sosyal yardım programından faydalanmamak

Bu şartları taşıyan vatandaşlar, PTT bayram yardımına başvurabilir ve ödemelerini PTT şubelerinden alabilirler.

PTT bayram yardımı sorgulama nasıl yapılır?

PTT bayram yardımı sorgulama işlemi de e-Devlet üzerinden veya PTT şubelerinden yapılabilmektedir. E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak isteyenler, yukarıda bahsettiğimiz gibi sisteme giriş yaparak "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" seçeneğine tıklayabilir ve başvuru durumlarını öğrenebilirler.