Yeni Sözleşme ile Memurların Yüzü Güldü: İşte Detaylar Yeni Sözleşme ile Memurların Yüzü Güldü: İşte Detaylar

Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdeli haberine göre 35 bin personel alımı yapacak. Bu alımların içinde 15 bin hemşire ve 8 bin sürekli işçi bulunacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gelecek ay itibarıyla çeşitli branşlarda 35 bin yeni çalışma arkadaşı istihdam edileceğini duyurdu. Ancak, alımlar için başvuru süreci henüz başlamamış durumda. Başvuru tarihleri ve şartları, Sağlık Bakanlığı'nın ÖSYM'ye gönderdiği kılavuzun yayımlanmasıyla netlik kazanacak. 

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu

Başvurular, KPSS puanına göre tercih yapılarak sağlık kurumlarına yerleştirilecek. Kılavuzun Şubat ayının ilk haftası itibariyle ÖSYM tarafından yayımlanması bekleniyor. Başvuru şartlarına dair detaylar henüz açıklanmamış olsa da, geçmiş yıllarda yapılan alımlarda belirtilen bazı genel şartlar şunlar olmuştur:

·         Sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4. maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

·         Sözleşmeli pozisyonlara başvuracak adayların, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

·         KPSS 2019/4, KPSS 2019/7, KPSS 2020/4 ve KPSS 2020/5 Tercih Kılavuzlarında belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.

·         Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Bu detaylar, Sağlık Bakanlığı'nın resmi açıklamaları ve ÖSYM tarafından yayımlanacak olan kılavuzla netlik kazanacaktır. Başvuru tarihleri ve güncel şartlar için resmi duyuruların takip edilmesi önemlidir. 

Editör: Haber Merkezi