USD34,25
EURO37,01
GBP44,56
BIST8.838,60
GR. ALTIN3.015,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sağlık Sistemi Alarm Verdi! Pandeminin Zirvesi Görülecek!

Sağlık Sistemi Alarm Verdi! Pandeminin Zirvesi Görülecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hekimler, son haftalarda Covid-19, influenza ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle hasta yoğunluğunun ciddi biçimde arttığını ve hastanelerin yoğun bakım birimlerinde yatak ihtiyacı yaşandığını belirtiyor. Bu artışın özellikle Covid-19 varyantları, influenza ve diğer virüslerin etkileşimiyle daha karmaşık hale geldiği ifade ediliyor.

Hasta Yoğunluğunda Artış: Salgın ve Mevsimsel Virüsler

Grip aşısı olmayan ve bağışıklığı düşük kişilerin salgın dönemlerinde daha fazla risk altında olduğu vurgulanıyor. Sağlık sistemine olan yükün artmasıyla birlikte, bazı bölgelerde yoğun bakım ihtiyacının karşılanamadığı belirtiliyor. Türk Tabibleri Birliği, grip aşısı olmayan bireylerin aşılanması ve bağışıklık sistemi güçlendirici önlemlerin alınması konusunda çağrıda bulunuyor.

Tanı ve Tedavi Güçlükleri

Hekimler, yeni varyantların Türkiye’ye ulaşmış olabileceğini, ancak ulusal çapta yeterli bir test uygulamasının olmamasının bu konuda belirsizlik yarattığını ifade ediyor. Test eksikliği, hastalıkları doğru teşhis etmeyi ve etkili tedavi uygulamayı zorlaştırıyor. Sağlık sistemine bu belirsizlikle başa çıkabilmek adına test kapasitesinin artırılması önem arz ediyor.

Hasta yoğunluğundaki artış, özellikle yoğun bakım birimlerindeki doluluk oranlarını ciddi şekilde etkiliyor. Hekimler, iş yerlerindeki çalışma baskısının hastalık döngüsünü artırdığını belirterek, gereksiz yere ölümlerin önüne geçebilmek adına test merkezlerinin hızla kurulması ve alınması gereken tedbirler konusunda çağrıda bulunuyor.

Fazladan Ölümler İçin Tedbirlerin Alınması İhtiyacı

Salgın döneminde fazladan ölümlerin arttığına dikkat çeken uzmanlar, riskli grupların özellikle grip aşısı olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını vurguluyor. Sağlık sistemini tıkayan yoğunluk nedeniyle alınması gereken önlemlerin önemine dikkat çeken hekimler, toplu taşımalarda maske kullanımının teşvik edilmesi ve ücretsiz maske dağıtımının sağlanması gerektiğini belirtiyor.

Hekimler, mevcut durumun Covid-19, influenza ve diğer virüslerle mücadelede zorlu bir süreç olduğunu ifade ediyor. Sağlık sistemini güçlendirmek, test kapasitesini artırmak ve toplumun bilinçlenmesi adına alınacak önlemlerle salgınla daha etkin bir mücadele mümkün olabilir. Bu süreçte bireylerin de sorumluluk alarak tedbirlere uyması, aşı olmaları ve sağlık kuruluşlarına başvururken gerekli önlemleri almaları hayati önem taşıyor.

Sağlık Sistemi Alarm Verdi! Pandeminin Zirvesi Görülecek!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!