"Erdoğan bize neden düşman? Çünkü biz onun karşısında dik duruyoruz. Çünkü biz onun yalanlarını, hırsızlıklarını, zulmünü teşhir ediyoruz. Çünkü biz onun baskıcı, otoriter, faşizan yönetimine karşı demokrasiyi savunuyoruz. Çünkü biz onun savaş politikalarına karşı barışı istiyoruz. Çünkü biz onun ayrımcı, ırkçı, mezhepçi anlayışına karşı eşitlik ve adalet istiyoruz. Çünkü biz onun korku imparatorluğuna karşı cesurca mücadele ediyoruz."

12 Mayıs 2024 Resmi Gazete Çıktı Mı? İlan Bölümü Neler Var 12 Mayıs 2024 Resmi Gazete Çıktı Mı? İlan Bölümü Neler Var

Demirtaş, Erdoğan'ın kendisini ve HDP'yi hedef almasının aslında tüm muhalif kesimlere yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Demirtaş, "Erdoğan bize düşman olduğu için değil, bizimle birlikte olan milyonlara düşman olduğu için bizi hedef alıyor. Erdoğan bize düşman olduğu için değil, demokrasiye ve barışa inanan herkese düşman olduğu için bizi hedef alıyor. Erdoğan bize düşman olduğu için değil, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkan herkese düşman olduğu için bizi hedef alıyor." dedi.

Demirtaş, Erdoğan'ın bu düşmanlığının Türkiye'yi uçuruma sürüklediğini ve bunun önüne geçmek için birlikte hareket etmek gerektiğini vurguladı. Demirtaş, "Erdoğan'ın bu düşmanlığı Türkiye'yi ekonomik krize, siyasi kaosa, toplumsal kutuplaşmaya ve iç savaş tehlikesine sürüklüyor. Erdoğan'ın bu düşmanlığı Türkiye'nin demokratikleşmesini, özgürleşmesini, gelişmesini engelliyor. Erdoğan'ın bu düşmanlığı Türkiye'nin geleceğini karartıyor." diye yazdı.

Demirtaş, son olarak Erdoğan'ın bu düşmanlığına karşı mücadele etmenin herkesin görevi olduğunu söyledi. Demirtaş, "Erdoğan'ın bu düşmanlığına karşı durmak hepimizin görevidir. Erdoğan'ın bu düşmanlığına karşı demokrasiyi ve barışı savunmak hepimizin görevidir. Erdoğan'ın bu düşmanlığına karşı Türkiye'nin geleceği için birlikte mücadele etmek hepimizin görevidir." ifadelerini kullandı.