Adana’nın Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi Öz Mehtap Apartmanı'nda, emekli astsubay Yaşar Ergül (53), 27 Ekim 2023 tarihinde eşi Seda Ergül'ü (35) öldürdü. Olaydan bir gün önce Yaşar Ergül, eşi Seda Ergül'ün doğum gününü kutlayarak, üzerinde "Bazen seni daha ne kadar çok sevebilirim diye düşünüyorum" yazılı bir pasta kesti. Ancak ertesi gün, ikili arasında çıkan tartışma ölümle sonuçlandı.

Yaşar Ergül, 26 Ekim 2023'te hafif ticari aracıyla şehir dışına çıkacağını söyleyerek evden ayrıldı. İddiaya göre, bu durum Seda Ergül ile Yaşar Ergül arasında araç meselesi nedeniyle tartışmaya yol açtı. Tartışma kısa sürede büyüdü ve Yaşar Ergül, 3 çocuğunun gözü önünde eşine tabancayla ateş etti. Seda Ergül olay yerinde hayatını kaybetti.

13 Yaşındaki Kız Asansör Boşluğuna Düşerek Hayatını Kaybetti 13 Yaşındaki Kız Asansör Boşluğuna Düşerek Hayatını Kaybetti

Cinayetin ardından Yaşar Ergül, polis tarafından gözaltına alındı ve tutuklandı. Yapılan soruşturma sonucunda, Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Yaşar Ergül hakkında 'eşi kasten öldürmek' suçundan iddianame hazırlandı. İddianamede, Yaşar Ergül için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Seni Daha Ne Kadar Çok Sevebilirim' Deyip 1 Gün Sonra Öldürdü!1

Yaşar Ergül, savunmasında olayın kaza sonucu gerçekleştiğini iddia etti. Eşinin çocukları bahane ederek 2 aydır kendisiyle yatmadığını belirten Ergül, "Olay günü eşim birlikte terziye gitmemizi söyledi. İşten ne zaman çıkacağımı bilmediğim için dolmuşa binerek terziye gitmesini söyledim. Tartışma çıktı, tabancamı çıkartıp korkutmak amacıyla eşime doğrulttum. Eşimin silahı çekiştirmesi sonucu silah ateş aldı ve eşime isabet etti. Silahımı, eşimi öldürmek kastıyla doğrultmadım" dedi.

Yaşar Ergül’ün savunmasına rağmen, savcılık tarafından hazırlanan iddianamede cinayetin kasten işlendiği belirtiliyor. Mahkeme, sanığın cezalandırılması yönünde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Duruşmaların devam ettiği süreçte, mahkemenin vereceği karar merakla bekleniyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR