ABD'nin Indiana eyaletinde, başarılı bir iş insanı ve aynı zamanda üç çocuk babası olan Herb Baumeister'in evinde yapılan aramalarda korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Baumeister'in mülkünde yapılan kazı çalışmalarında, 1980'lerin sonlarından 1990'ların başlarına kadar süren zaman diliminde öldürülen 25 kişiye ait olduğu tahmin edilen 10 bine yakın yanmış ve ezilmiş insan iskeleti bulundu.

Kıbrıs Neden Türkiye'ye Katılmıyor? Kıbrıs Neden Türkiye'ye Katılmıyor?

Korkunç Keşif

1993 yılında kaybolan Jeffrey A. Jones'a ait kalıntılar, Baumeister'ın 18 dönümlük mülkünde bulunan kemiklerle eşleştirildi. Bölgede geniş çaplı arama çalışmaları sürerken, Hamilton County Adli Tıp Bürosu yoğun bir çalışma içerisinde. Adli tıp uzmanları, yanmış ve ezilmiş iskeletler nedeniyle soruşturmanın oldukça zorlandığını, ancak suç mahallinde bulunan delillerin dikkatlice incelendiğini bildirdi.

Westfield banliyösünde çoğunlukla eşcinsel erkeklerin hedef alındığı belirlenen seri cinayetler, uzun yıllar sonra çözülmeye başladı. İlçe adli tabibi, "Kalıntıların çoğu yanmış ve ezilmiş halde bulunduğundan bu soruşturma son derece zorlayıcı koşullarda ilerlemeye çalışıyor. Ancak kolluk kuvvetleri ve adli tıp uzmanlarından oluşan ekip kararlılığını sürdürüyor" ifadelerini kullanarak, olayın çözümlenmesi için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti.

Bu tür vahşetlerin açığa çıkarılması, toplumdaki güvenlik algısını derinden sarsarken, yetkililer adaletin sağlanması için titizlikle çalışmaya devam ediyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR