Siirt'te sağlık alanında önemli bir yatırım gerçekleştiriliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından 2025 yılında hizmete açılması planlanan 400 yataklı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası, deprem izolatörleri ve sismik perdelerle donatılarak depreme karşı güvenli hale getiriliyor.

PCOS Nedir? Polikistik Over Sendromu Belirtileri 2024 PCOS Nedir? Polikistik Over Sendromu Belirtileri 2024

Siirt Çevre Yolu kenarındaki 70 bin metrekare alanda inşa edilen hastane binası, yatay mimariye uygun olarak 7 kattan oluşuyor. Bina oturma alanı 20 bin 619 metrekare, toplam 89 bin 749 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Hastane, 225'i kapalı olmak üzere 884 araçlık otoparka sahip.

Hastanenin en önemli özelliği ise depreme dayanıklı olması. Hastane binasında 386 deprem izolatörü ve bodrum katında sismik perdeler kullanılıyor. Bu sayede hastane binası, her türlü şiddetli depremlere karşı dayanıklı olacak.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, hastane binasının yapımının hızla devam ettiğini söyledi. Siirt'in birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını belirten Hacıbektaşoğlu, "Deprem izolatörü ile sismik perdeleri olan hastanemiz her türlü şiddetli depremlere dayanıklı olacak. İnşallah bittiğinde Siirt'e çok yakışacak" dedi.

İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür de hastanenin kentin önemli bir eksiğini gidereceğini ifade etti. Ömür, "Hastanemiz sadece kentimize değil, bölgeye de sağlık hizmeti sunacak" diye konuştu.

Proje müdürü Mithat Demircan ise hastanenin yeşil alanıyla da ön plana çıkacağını dile getirdi. Demircan, "Hastanemizde ayrıca helikopter pisti, konferans salonu, kütüphane, mescit ve kafeterya gibi sosyal alanlar da bulunacak" dedi.