Kocaeli'nin endüstriyel kalbi olarak bilinen Gebze ilçesi, dün gece yaşanan bir olayla çalkalandı. Olay, şehrin yoğun trafiğine ev sahipliği yapan Gebze ilçesi Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, cadde üzerinde dolaşan ve üstlerinde silah bulunan iki şahıs, rutin devriye görevi yapan polis ekiplerini görünce panikleyerek kaçmaya başladı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, kaçan şahıslardan biri yaya olarak, diğeri ise hızla olay yerinden uzaklaşan bir otomobille kaçtı. Kaçan şahısların polislere yönelik ateş açmasıyla birlikte çıkan çatışma, çevredeki vatandaşlar arasında paniğe sebep oldu. Polis ekiplerinin "dur" ihtarına rağmen kaçmaya devam eden ve direnen şahıslar, kısa süren kovalamaca sonucunda kıskıvrak yakalandı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Yakalanan şahısların kimlik tespiti ve olayın neden-sonuç ilişkisi üzerine başlatılan detaylı inceleme, emniyet güçleri tarafından titizlikle sürdürülüyor. Ayrıca, olay yerinde yapılan ilk incelemelerde, şahısların üzerinde bulunan silahlar ve diğer deliller emniyet güçleri tarafından incelenmek üzere el konuldu.

Gebze halkı, yaşanan bu tür olaylardan duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, emniyet güçlerinin hızlı ve etkili müdahalesi takdir topladı. Yetkililer, olayla ilgili yürütülen soruşturmanın ardından detaylı bilgi verileceğini ifade etti.

Kontrolden Çıkan Araç Kahta'da Dehşet Saçtı: 1 Ölüm, 1 Ağır Yaralı Kontrolden Çıkan Araç Kahta'da Dehşet Saçtı: 1 Ölüm, 1 Ağır Yaralı

Olayın, halk arasında güvenlik endişesi yaratmasına neden olan bu tür suç girişimlerinin önüne geçilmesi amacıyla, emniyet güçlerinin Gebze genelindeki devriye ve denetimlerini artıracağı bildirildi. Ayrıca, vatandaşların can ve mal güvenliği için tüm önlemlerin alındığı ve olayın faillerinin yargı önüne çıkarılacağı belirtildi.