Hangi Yollar Trafiğe Kapalı? Ne Zaman Açılacka? (5 Mayıs 2024) Hangi Yollar Trafiğe Kapalı? Ne Zaman Açılacka? (5 Mayıs 2024)

Kahramanmaraş'tan sarsıcı depremlerin ardından Hatay, ağır hasarları aşma sürecini hızlandırıyor. Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, ‘gizli cennet’ olarak nitelendirilen Karamağara Kanyonu'nda şimdi de bir dalış merkezi kuruldu. Bu, ilçenin turizmini canlandırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

enkaz kent 2

Yayladağı Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje, bölgenin dalış tutkunlarının yeni uğrak noktası olacağa benziyor. Kanyonun bu eşsiz güzelliğini yakın zamanda deneyimleyen milli sporcu Şahika Ercümen, 106 metre ile dalışla dünya rekorunu kırmıştı.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, bu büyük başarıyı anarken, "Gururla ve heyecanla bu rekoru tüm dünyaya ilan ettik" dedi. Ayrıca, Yayladağı'nın bu doğal güzelliklerini dünyaya tanıtmayı hedefleyen projelerin devam edeceğini belirtti.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Vekili Levent Ucuzal da Karamağara Kanyonu'nun eşsiz güzelliklerini anlattı. Ucuzal, "Doğanın bu kadar cömert olduğu başka bir yer görmedim. Kanyonun volkanik yapısı, doğal oluşumları ve dalış imkanlarıyla bölge, dalış tutkunları için eşsiz bir cennet" şeklinde konuştu.

enkaz kent

Bu yeni dalış merkezi, sadece bölge halkı için değil, tüm Türkiye ve dünya için bir cazibe merkezi haline gelmeye aday. Hatay'ın bu adımla, depremin ardından yaralarını sararak turizmde yeniden ayağa kalkacağını gösteriyor.