Şırnak'ta Türkiye tarihinin en yüksek yurt içi günlük petrol üretim rekoru kırıldı. Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açılan yeni kuyularla birlikte Şırnak Gabar bölgesinde günlük üretim 16 bin 188 varil petrole ulaştı. Bu artış, Türkiye'nin enerji sektöründeki yatırımlarını hızlandırmasına neden oldu.

TPAO, 50 Bin Varil Kapasiteli 4 Yeni Tank Kuruyor

Artan ham petrol üretimi, depolama ihtiyacını doğurdu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), bu ihtiyacı karşılamak için Şırnak'ta 50 bin varil kapasiteli 4 yeni tank kurma kararı aldı. Bu tanklar, Şehit Esma Çevik Aktarma İstasyonu ve Ham Petrol Depolama Projesi kapsamında inşa edilecek. Ayrıca, 10 aboneli tanker dolum ünitesi de hizmete alınacak.

Türkiye Tarihinin En Yüksek Günlük Üretim Rekoru Kırıldı

Şırnak'taki günlük petrol üretiminin hızla artması, ülke genelinde 75 bin 52 varil petrol eşdeğeri ile Türkiye tarihinin en yüksek yurt içi günlük üretim rekorunu kırmış durumda. Bu başarı, Türkiye'nin enerji sektöründeki büyüme ve gelişimini gösteriyor.

20 Milyon TL Değerindeki Yatırım

TPAO'nun Şırnak'ta gerçekleştireceği projenin değeri 20 milyon TL'yi buluyor. Şehit Esma Çevik Petrol Sahası'nda üretilen ham petrol, tankerlerle istasyona aktarılacak, burada depolama tanklarında saklanacak, ardından Batı Raman Üretim İstasyonu'na iletilip BOTAŞ'a gönderilecek.

Yaş Çay Alım Fiyatı Ne Kadar? 2024 Son Dakika Yaş Çay Alım Fiyatı Ne Kadar? 2024 Son Dakika

Şırnak'ta gerçekleştirilen bu önemli projenin yanı sıra, bölgede büyük keşif iddialarına da yanıt veriliyor. Sahada yapılan çalışmaların 24 saat boyunca devam etmesi, 'Büyük keşif yok' diyenlere karşı bir tepki olarak kabul ediliyor. Tankerlerin üzerine yazılan 'Yemin ettik' ifadesi de bu kararlılığı simgeliyor.

Yeni Müjdeler Yolda

Petrol arama çalışmaları Cudi ve Gabar Dağı'nda devam ederken, Kato Dağı ve Faraşin Yaylası da bu çalışmalara dahil edildi. Beytüşşebap ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki yaylada da sondaj çalışmaları başladı. Ekipler, 2 bin 650 rakımlı yaylada gece gündüz sondaj çalışmalarını sürdürerek, müjdeli haberler vermek için çabalıyor.

Bu büyük gelişmeler, Türkiye'nin enerji sektöründeki büyümesini ve petrol üretimindeki potansiyelini gösteriyor. Gelecekte de benzer projelerin hayata geçirilmesi ve enerji bağımsızlığının artırılması bekleniyor.