Adana'da, verimli topraklara sahip olan bölgelerde yaklaşık 30 bin dekar alanda ekilen soğanların hasadı devam ediyor. Bölgede, yaklaşık 140 bin ton rekoltenin beklendiği soğanın fiyatı, hasadın kent genelindeki tarlalarda yaygınlaşmasıyla birlikte düştü.

Bölgedeki üreticiler, şu anda soğanın tarla fiyatının 5 liraya kadar indiğini belirtiyor. Bu durum, marketlerdeki soğan fiyatlarının da düşmesine sebep oldu. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, market fiyatlarının şu an 10 liranın altına düştüğünü ifade etti.

ADANA'DA SOĞAN HASADI SONA ERDİ

Adana'da soğan hasadının bir aydır devam ettiğini belirten Tekin, hasatın sonuna geldiklerini ve piyasanın ihtiyacı olan soğanı karşıladıklarını söyledi. Yaklaşık 30 bin dekar alanda soğan ekimi yapıldığını ve 140 bin ton civarında bir hasat gerçekleştirildiğini belirten Tekin, Adana'da dekara 5-6 ton civarında soğan hasadı yapılacağını ifade etti.

Üreticilerin elinde şu an fazla miktarda soğan kalmadığını, ürünlerin genelde tüccarların elinde olduğunu belirten Tekin, tüccarların da hasatlarını kademeli olarak yapıp tarlada bir miktar bekletip piyasanın ihtiyacına göre hasat ettiklerini ifade etti.

Borsa Neden Düşüyor? 10 Mayıs 2024 Borsa Neden Düşüyor? 10 Mayıs 2024

SOĞAN FİYATLARI KONTROL ALTINA ALINDI

Adana'daki hasatlar sayesinde, Türkiye'nin dört bir yanındaki marketlerdeki soğan fiyatları da düştü. Vatandaşlar, artık daha uygun fiyatlarla soğan alabiliyorlar. Ancak bu durumun ne kadar süreceği henüz net değil.