KALİTE YÜKSEK AMA KALICILIĞI DÜŞÜK

Etimesgut’un Kazım Karabekir Mahallesi’nde kurulan semt pazarında satılan soğanların kalitesi yüksek olsa da, uzun ömürlü olmadığı biliniyor. Kabukları henüz kurumamış olarak satışa sunulan bu ürünler, önceki dönemde satılan fahiş fiyatlı soğanlardan daha kaliteli olduğu belirtiliyor.

Bybit Güvenilir Mi? Yorumları 2024 Bybit Güvenilir Mi? Yorumları 2024

ADANA VE HATAY'DAN GELİYOR

Adana ve Hatay başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen soğanlar, bu sene 23 bin ton ekim yapıldıktan sonra ortalama 105 bin ton rekolte bekleniyor. Üreticilerin mayıs ayı sonunda soğanı yurt dışına ihraç etmek istediği ifade edilirken, bir önceki dönemde işçi sıkıntısı nedeniyle tarlada kalan soğanların fiyatları yüksek seviyelerde seyretmişti. Şu anda ise Adana ve Hatay soğanları 7-8 lira arasında toptan kilogram fiyatıyla piyasada kendine yer buluyor.

TÜKETİCİLER RAHATLAYACAK

Kısa süre önce semt pazarlarında 30 TL’den satılan soğanların, bazı marketlerde 40 TL etiket fiyatını gördüğü dönem geride kaldı. Soğan fiyatlarının düşmesi tüketicilerin yüzünü güldürürken, üreticiler için de iç açıcı bir durum ortaya çıkmış oldu. Üretim bolluğunun yaşandığı bu dönemde, soğan fiyatlarının daha da düşeceği tahmin ediliyor.

SOĞAN HASADI DEVAM EDİYOR

Adana’da bu yıl 23 bin dönüm alana soğan ekimi yapıldı ve 31 Mart tarihinde hasadına başlandı. İlk soğan sökümünde tarlada fiyatlar yüksekken şu an 6-7 liraya kadar geriledi. Hasat işlemlerinin devam ettiği Adana ve Hatay'dan gelen ürünler, taze bir şekilde pazara sunuluyor.