Çinli teknoloji devi Baidu, ChatGPT'ye rakip olarak tasarladığı Ernie adlı sohbet robotunu güncelliyor ve dikkat çekiyor. İşte bu önemli gelişmenin detayları:

Ernie'nin Yükselişi

Son dönemde sohbet robotları, yapay zeka teknolojilerinin en dikkat çeken uygulama alanlarından biri haline geldi. Bu alanda öne çıkanlardan biri de Baidu'nun geliştirdiği Ernie. 2023 yılında piyasaya sürülen Ernie, özellikle Çin pazarında büyük ilgi gördü.

Windows 11 Dosya Gezgini Yenileniyor! İşte Yeni Özellikler Windows 11 Dosya Gezgini Yenileniyor! İşte Yeni Özellikler

Sohbet Robotu Ernie

Güçlü Yapay Zeka

Ernie, Baidu'nun güçlü arama motoru ve dil algoritmalarından destek alarak, yapay zeka ile çalışıyor. İlk sürümünden itibaren sürekli geliştirilen bu sohbet robotu, kullanıcılara isabetli cevaplar sunma konusunda üst düzey performans sergiliyor.

ChatGPT ile Yarışıyor

Ernie'nin son sürümü, OpenAI'nin ünlü sohbet robotu ChatGPT ile rekabet edebilecek kapasitede olduğu söyleniyor. Baidu'nun üst düzey yöneticileri, Ernie'nin Çin dışındaki ülkelerde de ilgi göreceğini öngörüyor.

Kişiselleştirilmiş Cevaplar

Ernie, kullanıcıların bilgilerini ve konuşma tarzlarını veri tabanına kaydederek, cevaplarını kişiye özel olarak şekillendiriyor. Bu sayede kullanıcı deneyimi daha zengin hale geliyor.

Ücretli Hizmet

Ernie'nin 4.0 sürümü, kullanıcılarından aylık yaklaşık 8 dolar ücret talep ediyor. Ancak 3.5 sürümü ücretsiz olarak sunuluyor ve sadece Çin'de 100 milyondan fazla tekil kullanıcıya sahip.

Ernie'nin yeni sürümü, yapay zeka ve sohbet robotu teknolojilerindeki ilerlemeleri gösteriyor ve bu alandaki rekabeti daha da kızıştırıyor.

Editör: Genel Haber