Her sene düzenli olarak yapılan büyük Sony etkinliği State Of Play, geçmişte oyuncuların merakla beklediği bir etkinlikti çünkü AAA oyunlar tanıtılır ve oyun dünyasını değiştirebilecek teknolojiler oyuncuların beğenisine sunulurdu. Günümüzde etkinlik biraz daha sönük geçse de hala oyuncuların ilgisini çekiyor.

Puhu TV Neden Açılmıyor? 2024 Temmuz Puhu TV Neden Açılmıyor? 2024 Temmuz

Sunum 30 Mayıs gecesi ülkemiz saatiyle 01:00’de yapılacak. Online olarak sunulan etkinliği izlemek isteyenler Youtube ve Twitch üzerinde, PlayStation firmasının resmi kanallarından izleyebilirler. Yayının en az 30 dakika süreceği ve yeni bir oyunun tanıtılmayacağı gelen söylentiler arasında yer alıyor.

Etkinlikle İlgili Birçok Söylenti Var 

State Of Play Etkinliği

Etkinlik öncesi firma neler tanıtacağı ile ilgili bilgi vermiyor. Çünkü oyuncuların heyecanını düşürüp, etkinliğin katılımını azaltmak istemiyor. Ama etkinlik yaklaşırken neler tanıtılacağı hakkında bilgiler sızmaya başladı bile. Eğer firma bir sürpriz yapmazsa toplamda 14 PS5 oyununa ve PS VR2’ye çıkan bazı oyunlara dair güncellemelerin etkinlikte tanıtılabileceği konuşuluyor.

Bunun yanında firmanın PS5 konsolunun daha üst versiyonu olan PS5 Pro isimli yeni konsolunu da bu etkinlikte duyurabileceğine dair bilgiler geliyor. Ama taze söylentiler firmanın bu duyuruyu sonbahara saklayabileceği yönünde. Çünkü henüz PS5 yeterince tanıtılmış ve istenilen alıcı sayısına ulaşmış bir konsol değil.

Etkinlikte tanıtılabilecek oyunlar arasında Astro Bot isimli oyunun, devam oyunun olabileceği konuşuluyor. Fakat oyuncular eski oyunu da çok sevmediğinden etkinlikte önemli bir yer edinemeyeceğini söyleyebiliriz.

Bunun yanında firmanın zamanında ses getirmiş oyunları olan God Of War Ragnorak’a dair bir yenilik haberi ve Toyama’nın sevilen oyunu Silent Hill’in ikincisinin geleceği söylentiler arasında yer alıyor.

Bu sene düzenlenen etkinlik hakkında bazı zayıf söylentilerde var. Onların arasında Bungie tarafından hazırlanan Marathon isimli oyuna dair bazı bilgiler gelebileceği, Destiny 2 isimli oyuna gelecek olan yeni genişleme paketinin tanıtımı, Kingdom Hearts serisinin yeni oyununa dair bilgilerin paylaşılacağına dair dedikodular da sosyal medyada kendine yer buluyor.

Eğer firma bir sürpriz yapmayacak olursa bu sene ki etkinliğinde sönük geçeceği aşikâr. Tanıtılan oyunlar oyuncuları çok mutlu etmeyeceğe benziyor. Şimdilik gelen bilgilere bakarak bu büyük etkinlikte oyuncuları heyecanlandıracak tek oyunun Silent Hill olacağını söylesek abartmış olmayız.  

Editör: Şahsüver ÇITIR